USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Bayburt’ta Yerel Ozanlar Konseri ve Aşıklar Şöleni düzenlendi

Bayburt'ta yerel ozanlar konseri ve aşıklar şöleni düzenlendi

Bayburt’ta Yerel Ozanlar Konseri ve Aşıklar Şöleni düzenlendi
19-07-2025 08:22

Bayburt Dede Korkut 29. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Yerel Ozanlar Konseri ve Aşıklar Şöleni programları organize edildi.


Saray Bahçesi Kent Meydanında gerçekleştirilen konserde ilk olarak yerel ozanlar sahne aldı. Ozanlar, kendilerinin kaleme aldıkları şiirleri okuyup, bestelerini seslendirerek dinleyenlerin beğenisine sundular. Performanslarıyla kulakların pasını silen ozanlar Abdulkadir Doğan, Ali Keleş, Bekir Kahraman, Hacı Coşkuni, Ozan Hakkı Yıldırım, Doğan Gülhani ve Ali Filiz Bayburtlulara türkü ve şiir dolu bir akşam yaşattılar. Ozanlara günün anısına plaketlerini verilerek, teşekkür edildi.


Program, Aşıklar Şöleni ile devam etti. Bayburt’tan Aşık Süphani, Kelkit’ten Kul Nuri ve Erzurum’dan Rahim Sağlam, Selahattin Kazanoğlu ile Şahin Turgutoğlu’nun sahne aldığı aşıklar şöleni vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Aşıkların aralarında yaptıkları atışmalar gülümseten anlara sahne olurken, söyledikleri kahramanlık türküleri ile de dinleyenlere gurur dolu bir gece yaşattılar.


Talat Saka’nın sunduğu program, aşıkların koro halinde söyledikleri türkülerle sona ererken, aşıklara günün anısına plaketleri takdim edildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ