USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Bilecik’te "Enginar Fide" projesi

Bilecik’in söğüt ilçesinde tarımsal üretimi çeşitlendirmek amacıyla başlatılan "enginar fide projesi" kapsamında yetiştirilen enginar fideleri, ilçe kaymakamı ömer faruk tuncer tarafından incelendi.

Bilecik’te "Enginar Fide" projesi
04-06-2025 11:35

Bilecik’in Söğüt ilçesinde tarımsal üretimi çeşitlendirmek amacıyla başlatılan "Enginar Fide" projesi kapsamında yetiştirilen enginar fideleri Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer tarafından incelendi.


Söğüt İlçesi Köyleri Hizmet Birliği ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen proje kapsamında yetiştirilen enginar fideleri yerinde değerlendirildi. Kaymakam Tuncer, yetkililerden bilgi alarak, "Proje kapsamında, bin 250 adet Symphony çeşidi hibrit enginar fidesi, örnek uygulayıcı olarak seçilen üç önder çiftçiye dağıtılacak. Fidelerin bedelinin yüzde 50’si İl Özel İdaresi, yüzde 50’si ise çiftçiler tarafından karşılanacak. Açık alanda yetiştirilecek enginarlar ile marul ve domates gibi yaygın ürünlere alternatif oluşturulması hedefleniyor. Projeyle birlikte İstanbul, Bursa ve Eskişehir gibi büyük tüketim merkezlerine kaliteli ürün arzı sağlanması amaçlanıyor. Bölge çiftçimizin alternatif ve yüksek gelirli ürünlerle buluşturulması önceliğimizdir. Enginar gibi katma değeri yüksek ürünler sayesinde tarımsal üretimde çeşitliliği ve kazancı artırmayı hedefliyoruz" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ