
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’da trafik güvenliğini ve ulaşım konforunu artırmak amacıyla yol yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Dereköy, Peksimet ve Turgutreis mahallelerinde devam eden çalışmaların Kurban Bayramı öncesinde tamamlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, toplamda 62 milyon 230 bin TL bütçeyle hayata geçirdiği yatırımlarla Bodrum’un ulaşım altyapısını güçlendiriyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, yürütülen projeleri yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Genel Sekreter Yılmaz, hem Turgutreis hem de Peksimet mahallelerinde devam eden çalışmaların bayram öncesinde tamamlanacağını belirtti.
Dereköy-Peksimet arasına 3 bin 875 metre sıcak asfalt
Dereköy Mahallesi ile Peksimet Mahallesi arasında başlayan 28 milyon 230 bin TL’lik yatırım kapsamında, 3 bin 875 metrelik sıcak asfalt serimi tamamlandı. Çalışmalar kapsamında ayrıca freze kazısı, plent miks temel serimi gibi altyapı iyileştirme uygulamaları da hayata geçirildi.
Turgutreis’e 34 milyon TL’lik yatırım
Bodrum’un Turgutreis Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda sürdürülen 34 milyon TL’lik yatırımda da sona gelindi. Araç yolunun tamamlanmasının ardından bölgede bisiklet ve yürüyüş yolu imalatı da gerçekleştirilecek. Bodrum Peksimet Mahalle Muhtarı Adnan Süzen ve Dereköy Mahalle Muhtarı Cemal Akan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı yol yapım çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiler.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, Bodrum’un Dereköy Mahallesi’nde başlatılan yol çalışmaları hakkında bilgi vererek: "Ahmet Başkanımızın direktifleriyle başlatılan yol çalışmalarında, üç ay önce yapımına başladığımız 5 kilometrelik güzergâh tamamlandı". Beraberindeki sanat yapılarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca 3 bin metrekarelik kaldırım imalatı da tamamlandığında Dereköy-Peksimet yolu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak" dedi.
"Tüm ilçelerimize hizmet götürmeye devam ediyoruz"
Turgutreis Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda 3 kilometrelik bir yol imalatının sürdüğünü belirten Yılmaz, bu yolun toplamda 3 bin 900 metrelik bölümünün 7-8 metreye kadar genişlikte tamamlandığını ve bu güzergâhta ayrıca bisiklet yolu ve yürüyüş yolu imalatlarının da devam ettiğini kaydetti. Kurban Bayramı öncesinde yapımı üstlenilen yol projelerinin tamamlanacağını vurgulayan Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca Bodrum’da değil, tüm ilçelerimizde yol yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte Bağla-Akyarlar yolu, Kızılağaç-Yalıçiftlik yolu ve Torba-Yalıkavak yolunda, bütçemiz doğrultusunda gerekli planlamaları yaparak Bodrum’a yakışır yatırımları hayata geçireceğiz"
Denizden İçme Suyu Arıtma Tesisi için izin süreci tamamlanıyor
Genel Sekreter Yılmaz, Bodrum Turgutreis bölgesinde denizden su arıtılarak içme suyuna dönüştürülmesini sağlayacak tesis için de gerekli hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Yılmaz, "Denizden içme suyu üretimi için planladığımız tesisle ilgili izin süreçlerinin tamamlanmak üzere olduğunu paylaşmak isterim. MUSKİ Genel Müdürümüz süreci yakından takip ediyor" dedi.
Başkan Mandalinci: "Büyükşehir ile Bodrum’un her noktasında çözüm üretiyoruz"
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum’un kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmek için uyum içinde çalıştıklarını vurguladı. "Ahmet Başkan ile Dereköy ve Turgutreis’te yürütülen yol, yağmur suyu hattı ve peyzaj çalışmalarında sona gelindi. Turgutreis’te araç yolu tamamlandı, bayram sonrası yürüyüş ve bisiklet yolları da tamamlanacak," dedi.
Başkan Aras: " Muğla’nın her noktasına eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz"
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras: "Muğla’nın her noktasına eşit ve kaliteli hizmet götürmek için çalışıyoruz. Bodrum gibi dünya markası bir turizm kentinin ulaşım altyapısını güçlendirmek, hem yerel halkın yaşam konforunu artırmak hem de kentimize gelen misafirlerimize daha güvenli, düzenli bir ulaşım sunmak adına çok önemli. Bizler Muğla’da ayrım yapmadan, ihtiyaca göre hareket ediyor, yatırımları vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hayata geçiriyoruz. Bodrum’da gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlar da bunun güzel bir örneği" dedi.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi