USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Borçka’da sel felaketinde mahsur kalan aracını 20 gün sonra vinç yardımıyla kurtardı

BORÇKA’NIN CAMİLİ KÖYÜNDE SEL FELAKETİNDE MAHSUR KALAN ARACINI VİNÇ YARDIMIYLA KURTARAN İLYAS DALKIRAN, 30 BİN LİRA HARCAYARAK İSTANBUL’A DÖNEBİLDİ.

Borçka’da sel felaketinde mahsur kalan aracını 20 gün sonra vinç yardımıyla kurtardı
09-10-2025 08:52

ARTVİN (İHA) – Artvin’in Borçka ilçesi Camili köyünde İlyas Dalkıran, 19 Eylül’de meydana gelen sel felaketinde evinin önünde mahsur kalan aracını 20 gün sonra vinç yardımıyla kurtarabildi.


Camili köyünde 19 Eylül’de yaşanan sel ve heyelan felaketinde İlyas Dalkıran’ın evinin önünde park halindeki aracı toprak kayması nedeniyle mahsur kaldı. Araç yolunun kapanmasıyla ulaşım yalnızca patika yolla sağlanırken, Dalkıran günler boyunca yetkili kişi ve kurumlarla görüşmesine rağmen aracını çıkartamadı. Çözümü kendi imkanlarında bulan Dalkıran, vinç ve çekici yardımıyla aracını 20 gün sonra derenin karşısına çekerek yola çıkarttı. Bunun için yaklaşık 30 bin lira harcayan Dalkıran, heyelanlı bölgeden kurtardığı aracıyla İstanbul’un yolunu tuttu.


İlyas Dalkıran yaşadıklarını şöyle anlattı:


"19 Eylül tarihinde meydana gelen yağmur ve sel felaketinden sonra evimizin önüne park ettiğimiz aracımız mahsur kaldı. Toprak kayması sonucu araç yolumuz kapandı. Konuyu yetkili kişi ve kurumlara bildirmemize rağmen aracımızı kurtaramadık. 20 gün sonra kendi çabalarımızla aracı kurtarıp İstanbul’a doğru yola çıkacağız. Aracı çekici getirdik, çekiciyle dereden yukarıya çektik, vinçle derenin karşısından çıkarttık. Yaklaşık 30 bin lira masraf oldu. Yol halen kapalı, heyelanlı bölgeden patika yol ile geçmekteyiz. Biz İstanbul’a döneceğimiz için acele ettik. Belki daha sonra kurumlar yolu açabilir ama bizim İstanbul’a dönmemiz gerekiyordu."



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ