USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Bozkır’da küçük öğrencilere ’Afet ve Yangın Farkındalığı’ eğitimi

KONYA'NIN BOZKIR İLÇESİNDE İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN 'AFET VE YANGIN FARKINDALIK EĞİTİMİ' DÜZENLENDİ.

Bozkır’da küçük öğrencilere ’Afet ve Yangın Farkındalığı’ eğitimi
21-11-2025 10:49

Konya’nın Bozkır ilçesinde, ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Bozkır İtfaiye Grup Amirliği tarafından Afet ve Yangın Farkındalık Eğitimi düzenlendi.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın destekleriyle hayata geçirilen uygulamalı eğitim programı kapsamında, ilçe genelindeki 12 ilkokuldan gelen birinci sınıf öğrencileri itfaiye tesislerinde ağırlandı. Bozkır İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından verilen eğitimde, minik öğrencilere muhtemel bir afet veya yangın anında nasıl davranmaları gerektiği, yangının tehlikeleri ve acil durumlarda ulaşılacak hatlar gibi hayati bilgiler aktarıldı. Teorik bilgilerin uygulamalı olarak da pekiştirildiği eğitim, öğrencilerin büyük ilgisini gördü. Eğitim sonrasında öğrencilere, hem eğitimi hatırlatacak hem de motivasyonlarını artıracak çeşitli hediyeler verildi.


Eğitimlerin, planlanan program dahilinde ilçedeki diğer tüm okullardaki birinci sınıfları kapsayacak şekilde devam etmesi öngörülüyor. Verilen eğitimlerle, özellikle çocuk yaşlardan itibaren afet bilincinin oluşturulması ve muhtemel acil durumlara karşı hazırlıklı bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ