USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Bursa’nın en büyük acil servisli hastanesi açılmak için gün sayıyor

Ak parti bursa il başkanı davut gürkan, ali osman sönmez devlet hastanesi’nin planlanan tarihte açılabilmesi için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Bursa’nın en büyük acil servisli hastanesi açılmak için gün sayıyor
23-09-2025 10:04

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Acemler’deki 1315 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin planlanan tarihte açılabilmesi için çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Hastanedeki inşaat seviyesinin yüzde 96 düzeyinde olduğu yeni yılda Bursa’nın en büyük acil servisine sahip hastanenin açılacağı öğrenildi.


AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Mustafa Yavuz ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Çetin ile yapımı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "97 dönümlük alana kurulu olan hastane, toplam 265 bin metrekarede hizmet verecek. Hastanenin acil servis bölümü tamamlandığında Bursa’nın en büyük acil servis ünitesi olacak" dedi.


19 Şubat itibariyle hastane inşaatının yeni firmaya devir teslimi yapıldığını ancak bir önceki firmanın süreci aksatmasından kaynaklı sürecin uzadığını hatırlatan Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan,"19 Şubat 2025’ten itibaren çalışmaya başladılar. Yaklaşık 300’e yakın personelle her gün çalışma yapılıyor. Önümüzdeki aydan itibaren çalışan sayısını artırarak daha fazla montajın yapılması sağlanmış olacak" diye konuştu


Gürkan, ameliyathane, yoğun bakım ve diğer birimlerle alakalı bütün malzemelerin alındığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Yer kaplamaları birçok ölçüde bitirilmiş, bazı katlar artık teslim seviyesine kadar gelmiş. İmalatlar yüzde 96’lık bir seviyeye ulaşmış durumda. Kalan yüzde 4’lük kısım fiziki döşemeyle alakalı kontrol ve testle ilgili süreçleri kapsıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte yeni üstlenici firma, çalışmaları daha da hızlandırılacak. Binanın kuzey cephesi tarafındaki dış kaplamaları ve zeminle ilgili özellikle çevre düzenlemeleri de hemen hemen bitime yaklaştı. Şu an itibariyle de güney kısmındaki bölümde de kaplamalar devam ediyor. Çevre düzenlemeleri de hızlandırılmış durumda."


Binanın sol tarafında yer alan yaklaşık 27 dönümlük açık otoparkta zemin düzenlemeleri ve tesviye çalışmalarının da yapıldığını ve bu bölümün tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Gürkan, şunları söyledi:


"İnşallah müteahhit firma çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürürse hedefimiz planlanan tarihte burayı teslim almak. Çalışmaları yerinde inceledik. Destekleri nedeniyle Milletvekillerimize, gayret ve emeklerinden dolayı İl Sağlık Müdürümüz Mustafa Çetin ile kurum başkanlarımıza, şantiye şefimize ve proje sorumlusuna teşekkür ediyorum. Çalışmalar güzel bir şekilde ilerliyor. Bursa’mıza hayırlı olsun."



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ