
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesine yaptığı ziyarette Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Transfer İstasyonu ile Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi’ni ziyaret ederek hem tesis hakkında hem de eğitimci ve öğrenciler hakkında bilgiler aldı.
Kayseri’de gerek merkez gerekse kırsal mahallelerde hemen her kulvarda proje, yatırım ve hizmetlerini vatandaşlara sunan Başkan Büyükkılıç, ilçelere ziyaretlerini de ihmal etmiyor. Bu çerçevede sürekli olarak proje ve yatırımları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet ediyor, taleplerini dinliyor, görüşlerine başvuruyor.
"Atıklar hem ekonomiye kazandırılıyor hem çevreci bir yaklaşım sergileniyor"
Yeşilhisar ilçesinde Katı Atık Transfer İstasyonu’nda gerçekleştirilen asfalt çalışmaları ile yürütülen faaliyetleri yerinde inceleyen Büyükkılıç, "Yeşilhisar Katı Atık Depolama Tesisi’mizin transfer istasyonuna geldik. Vahşi depolamanın artık son bulduğu, ayrıştırıp ilgili yerlerde de depolama amacıyla atıklarımızı taşıdığımız bir merkez. 4 tane de yapılmış oldu. Bünyan’ımızda, Develi’mizde, Sarız’ımızda ve Yeşilhisar’ımızda olmak üzere ihtiyaçlara göre değerlendirerek bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada günlük aşağı yukarı 25 ton civarında bir katı atık söz konusu oluyor. Bu katı atıklar şehir merkezindeki depolama bölgesine götürülmek suretiyle orada da ayrıştırıldıktan sonra depolanmış oluyor. Hem ekonomiye kazandırılıyor hem çevreci bir yaklaşım sergileniyor. Çevre Şehircilik Bakanlığımıza desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum, ekibimizi kutluyorum, yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu.
"Büyükşehir’imiz her birimi ile adeta hizmetten hizmete, yatırımdan yatırıma koşuyor"
Büyükkılıç sözlerinin sonunda, "Kayseri Büyükşehir Belediyemiz her birimi ile adeta hizmetten hizmete, yatırımdan yatırıma koşuyor. Şehrimizi hem yaşanabilir hem çevreci hem de büyükşehirlerin konforunu insanlara sunan bir yaklaşım içerisinde değerlendirme yönünde gayretlerimizi sürdürüyoruz" dedi.
Büyükkılıç, öğrencilerle bir araya geldi
Öte yandan, Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi’ni ziyaret ederek eğitimci ve öğrencilerden herhangi bir talepleri olup olmadığını soran Büyükkılıç, öğrencilerden gelen kütüphaneye kitap, bilgisayar, bank gibi taleplerin anında karşılanması için talimat verdi. Büyükkılıç’a çiçek ile plaket takdim edilirken, Başkan Büyükkılıç ise öğrencilere tatlı ikramında bulunarak öğrencileri 17, 18 ve 19 Ekim tarihlerinde yapılacak 7. Bilim Festivali’ne davet etti. Büyükkılıç, Fen Lisesi öğrencilerinin talepleri üzerine Bilim Festivali’ne öğrencilerin taşınması talimatı vererek ulaşım sağlayacakları müjdesini verdi.
Başkan Büyükkılıç’tan öğrencilere altın tavsiyeler
Büyükkılıç, okul ziyaretinde eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Gençleri sevdiklerini dile getirerek, nasihatlerde bulunan, kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunarak tecrübelerinden bahseden Başkan Büyükkılıç, gençlerin değerlerine sahip olmasını da talep ederek, aidiyet duygusunun önemine işaret etti. Ayrıca dijital bağımlılığın sakıncalarından da söz eden Büyükkılıç, "Bize düşen hizmet ne ise ne gerekiyorsa yaparız. Bundan müsterih olun. Ülkemizin geleceğisiniz, insanlığın geleceğisiniz. Yeşilhisar ilçemizin güzide okulundan bu kadar başarının çıkması beni gururlandırdı" diyerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı hizmetlerden ve imkânlardan bahsetti, öğrencileri şehri ve Büyükşehri keşfetmeye çağırdı.
Başkan Büyükkılıç’ın incelemelerinde, AK Parti Yeşilhisar İlçe Başkanı Hasan Bedirhanbeyoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yasin Harmancı, Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Buket Ergin ile müdürler de yer aldı.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA