USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çamur rengine bürünen deniz havadan görüntülendi

MUĞLA'NIN MARMARİS İLÇESİNDE 2 GÜNDÜR ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ SONRASINDA DENİZE DÖKÜLEN YAĞMUR SULARI VE FIRTINA SEBEBİYLE İSKELEYE ÇARPARAK KARAYA OTURAN GEZİ TEKNESİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ.

Çamur rengine bürünen deniz havadan görüntülendi
06-12-2025 16:22

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış sonrasında denize dökülen yağmur suları ve fırtına sebebiyle iskeleye çarparak karaya oturan gezi teknesi havadan görüntülendi.


Marmaris’te önceki gece yarısından itibaren etkili olan yağışlar aralıklı olarak devam ederken, ilçede dün şiddetli fırtına sebebiyle dört tekne karaya oturmuş, ağaçlar devrilerek yollara dökülmüştü. Yağışlar, özellikle kırsal mahalleleri etkilerken, yollar ve tarlalarda da yoğun su birikintileri meydana gelmişti. İlçe genelinde bugün sabah saatlerinden itibaren yağış aralıklı olarak etkisini sürdürürken, dereler ve sokaklardaki yağmur suları da denize dökülmeye başladı. Marmaris Kemeraltı Mahallesi Halk Plajı mevkiinde denizle buluşan yağmur suları ise denizi çamur rengine büründürdü. Yağışların ardından çamura rengine bürünen deniz ise drone pilotu Resul Bulguroğlu tarafından havadan görüntülendi. Denizde oluşan renk değişimi net bir şekilde görünürken, derelerin denizle birleştiği noktadaki çamur rengi yoğunluğu dikkat çekti. İskeleye çarpıp karaya oturmuştu


Yağışların yanı sıra etkili olan fırtına sebebiyle de ilçedeki Granitsa, Kastabos, Wiseone ve Demir-1 isimli 4 gezi teknesi de sürüklenerek karaya oturmuştu. Uzunyalı mevkiinde iskeleye çarparak karaya oturan Demir-1 isimli tekne de Bulguroğlu tarafından havadan görüntülendi. Herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı olayın ardından karaya oturan gezi teknelerinin yapılan incelemelerinde deniz kirliliği oluşturmadığı tespit edilirken, havadan görüntülenen Demir-1 isimli teknenin yan yatmış vaziyette olduğu görüldü. Olay sonrasında gerekli incelemeleri yapılan teknelerin hava şartlarının düzelmesinin ardından kaldırılacağı öğrenildi.


İlçe genelinde etkisini sürdüren yağış ve fırtına sebebiyle yetkililer, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ