USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Çiftçiler suya kavuştu mahalle bayram etti

Manisa’nın alaşehir ilçesine bağlı kozluca mahallesi sakinleri suya kavuşmanın sevincini yaşadı. Alaşehir belediyesi kırsal hizmetler müdürlüğü tarafından açılan sondaj kuyusu ile mahalle sakinleri yeniden suya ulaştı.

Çiftçiler suya kavuştu mahalle bayram etti
26-08-2025 09:25

Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Kozluca Mahallesi sakinleri suya kavuşmanın sevincini yaşadı. Alaşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından açılan sondaj kuyusu ile mahalle sakinleri yeniden suya ulaştı.


Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak kaynak sularının kesilmesi nedeniyle susuz kalan Kozluca Mahallesi’nde sebze ve meyve üretimi de olumsuz etkilenmişti. Mahallelinin şikayetlerini değerlendiren Alaşehir Belediyesi, mahalleye 8 kilometre uzaklıktaki dağdan 132 metre derinliğinde artezyen kuyusu açtı. Saatte yaklaşık 40 ton su sağlayabilen kuyudan 210 ailenin yararlanabileceği, ayrıca yaklaşık 2 bin dekar tarım alanının sulanabileceği belirtildi. Mahalle merkezine yapılan depo sayesinde suyun tüm hanelere ulaştırılacağı kaydedildi.


Mahalle muhtarı Fatih Ekiz, "Mahalle olarak su sorunumuz vardı. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun destekleriyle sondaj kuyusu açtık. Saatte yaklaşık 40 ton su verecek sondajımızla beraber mahalledeki bütün çiftçiler susuzluktan kurtuldu" dedi. Mahalle sakinleri de, "Susuz kalmıştık, Başkan Ahmet Öküzcüoğlu imdadımıza yetişti. Suyumuza kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Suya kavuşan üreticileri ziyaret eden Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise, "Kozluca Mahallemiz Alaşehir’in sebze, meyvesini üreten bir mahallemiz. Ancak burada en büyük sorun su yokluğu idi. O sorunu da bugün çözmenin mutluluğu içerisindeyiz. Birçok çiftçimiz susuzluktan dolayı sebzeden meyveye dönmüştü. Bundan sonra domates, fasulye, börülce, biber gibi birçok sebzemizi Kozluca Mahallesi’nden yiyebileceğiz. Bugüne kadar kullanılan kaynak sularının kesilmesiyle susuz kalan çiftçilerimiz, bundan sonra saatte 40 ton su veren bu suyumuzdan yararlanabilecekler." dedi.


Bu sondaj ile birlikte Alaşehir Belediyesinin açmış olduğu kuyu sayısı 31’e ulaştı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ