USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ’Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülü verilen Salim Yaşar vefat etti

2022 YILINDA 'YAŞAYAN İNSAN HAZİNELERİ' ÖDÜLÜNÜ LAYIK GÖRÜLEN 83 YAŞINDAKİ ÇÖMLEK USTASI SALİM YAŞAR HAYATINI KAYBETTİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ’Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülü verilen Salim Yaşar vefat etti
04-11-2025 14:10

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyünde yaşayan ve 2022 yılında ’Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülünü layık görülen 83 yaşındaki çömlek ustası Salim Yaşar hayatını kaybetti.


71 yıldır çamuru sanata dönüştüren 83 yaşındaki çömlek ustası Salim Yaşar, bir süredir hastalığı nedeniyle Ankara’da bir hastanede tedavi görüyordu. Yaşar bugün hayatını kaybederken, cenazesi yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazınıza ardından Kınık Köyüne defnedilecek. 71 yıldır çamuru sanata dönüştüren çömlek ustası Salim Yaşar, ’Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.


Öte yandan, 1942 doğumlu olan ve 14 yaşından bu yanan çömlek işiyle uğraşan Salim Yaşar’a, 2002 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçı belgesi verildi. Yaşar, 2009-2014 yılında Kınık köyünde bir dönem muhtarlık yaparken, ilkokul mezunu olmasına rağmen Almanca ve Vietnamca dilleri biliyordu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ