USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Diyarbakır’da Ceza İnfaz Personeli Günü etkinliği

DİYARBAKIR’DA CEZA İNFAZ PERSONELİ GÜNÜ NEDENİ İLE BAĞLAR HAVA VE KARA ŞEHİTLİĞİNDE ŞEHİTLERİ ANMA VE ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Diyarbakır’da Ceza İnfaz Personeli Günü etkinliği
05-06-2026 12:34

Diyarbakır’da Ceza İnfaz Personeli Günü nedeni ile Bağlar Hava ve Kara Şehitliğinde şehitleri anma ve çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.


Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bağlar Hava ve Kara Şehitliğinde şehitleri anma ve çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmet Güdümen, cumhuriyet savcıları Hüseyin Özcan, Ömer Öztürk, Berat Sağır ve Ahmet Ramazanoğlu’nun yanı sıra Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Turan Coşkun, Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Murat Eren, Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumu müdürleri, ceza infaz kurumları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile CEKUT personeli katıldı. Program kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay tarafından şehitlik anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay tarafından şeref defteri imzalandı. Törenin devamında şehit kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Aziz şehitlerin ruhları için dualar edilmesinin ardından kabirlere karanfiller bırakıldı.


6 Haziran Ceza İnfaz Personeli Günü kapsamında düzenlenen programda, ceza infaz personelinin adalet hizmetlerinin etkin ve güvenli bir şekilde yürütülmesinde üstlendiği önemli görev ile gösterdiği özveri ve fedakarlığa vurgu yapıldı. Program, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin rahmet, minnet ve şükranla yâd edilmesiyle sona erdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ