USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Diyarbakır’da "Doğal Olarak Bilim" şenliği başladı

Diyarbakır il milli eğitim müdürlüğü tarafından hazırlanan ve tübitak 4007 bilim şenlikleri destekleme programı kapsamında desteklenen ‘doğal olarak bilim şenliği’, 25-26-27 eylül tarihlerinde il milli eğitim müdürlüğü bahçesinde başladı.

Diyarbakır’da "Doğal Olarak Bilim" şenliği başladı
25-09-2025 22:19

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ‘Doğal Olarak Bilim Şenliği’ başladı.


, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen şenlik; 33 atölye çalışması, bilim tiyatrosu, söyleşi ve panel etkinlikleriyle öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin açık olarak düzenleniyor. Şenliğe 3 gün boyunca farklı yaş gruplarından binlerce öğrencinin katılım gerçekleştirmesi bekleniyor. Etkinliğin amacı şehirde doğa bilincine katkı sağlamak, bilimsel farkındalığı artırmak ve öğrencilerin bilimi eğlenceli etkinliklerle deneyimleyerek öğrenmelerine imkan tanımak olduğunu aktaran yetkililer ayrıca, bilime olan ilgiyi pekiştirmek ve farklı disiplinlerle etkileşimi artırmak da şenliğin hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.


İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, TÜBİTAK’ın okullarda pek çok projeye destek verdiğini belirtti. Sadoğlu, "Şu anda düzenlenmiş olan proje de yine TÜBİTAK desteğiyle hayata geçirilen 4007 Bilim Şenliğidir. Okul öncesinden, liseye kadar tüm öğrencilerimizin ilgisini çekecek, onlara bilimi sevdirecek, bilime yönlendirecek ve teşvik edecek etkinlikler; öğretmenlerimiz ve üniversitedeki hocalarımız tarafından sunumlarla gerçekleştirilmektedir. Bu etkinliklere öğrencilerimiz de birebir katılım sağlayabilmektedir. 3 gün sürecek bu faaliyetin tüm öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyoruz" dedi.


Proje Yürütücüsü Merve Ceylan, ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’ tarafından desteklenen, bilim şenliğini düzenlediklerini söyledi. Ceylan, "Gördüğünüz alanda 33 tane atölyemiz var. Hepsi birbirinden renkli ve birbirinden eğlenceli. Aynı zamanda konferans salonumuzda, 100’den fazla öğrencimizle şu an ’Karagöz-Hacivat Zaman Makinesi’ isimli bir bilim tiyatrosu gerçekleştiriliyor. Yandaki anaokulumuzda sitem etkinlikleri yapılıyor. Birçok yerde eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirilen bir şenlik bu. Amacımız, Diyarbakır’daki doğa farkındalığına katkı sağlamak, aynı zamanda bilim okuryazarlığını güçlendirmek’’ diye konuştu.


Çalışkanlar Anaokulu adına etkinlikte uzay stanttı açan Şehriye Defne Yıldız ise, TÜBİTAK bilim şenliğinde uzay konusunu işlediğini söyleyerek, "Ay tutulması ve güneş tutulmasını işledik çocuklarımızla beraber. Okul öncesi öğrencilerinin ve diğer öğrencilerin dikkatini çekecek etkinlikler planladık. Etkinliğimiz 3 gün sürecek. Şenliğimize herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu.


9’uncu sınıf öğrencisi İbrahim Kaçmaz, güzel bir etkinlik olduğunu ve kendileri için birçok eğitici, öğretici stantların olduğunu söyledi. Kaçmaz, "Etrafta bilimle alakalı çok şey var. Bize uygulamalı anlatıyorlar" dedi.


Bir diğer öğrenci Ecrin Turmak ise deneylerin yapıldığını ve birçok şeyi öğrendiklerini söyledi. Turmak, "Oyunlar, deneyler canlılar dünyasına yolculuk gibi baya bolca stant vardı ve güzeldi. Her yıl yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.


Etkinlik 25-26-27 Eylül tarihlerinde devam edecek.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ