USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyarbakır ve Malatya’yı birbirine bağlayan köprü hasar aldı

DİYARBAKIR İLE MALATYA İLLERİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN, ÇÜNGÜŞ İLÇESİNDE KARAKAYA BARAJININ ALT TARAFINDA BULUNAN KÖPRÜ, BARAJDAKİ SU TAHLİYESİ NEDENİ İLE HASAR GÖRDÜ VE ULAŞIMA KAPATILDI.

Diyarbakır ve Malatya’yı birbirine bağlayan köprü hasar aldı
24-05-2026 11:08

Diyarbakır ile Malatya illerini birbirine bağlayan, Çüngüş ilçesinde Karakaya Barajı’nın alt tarafında bulunan köprü, barajdaki su tahliyesi nedeniyle hasar gördü ve ulaşıma kapatıldı.


Fırat Nehri üzerinde bulunan Türkiye’nin üçüncü büyük barajı olan Karakaya Barajı’nda, baraj göletinin dolması üzerine günlerdir su tahliyesi yapılıyor. 6 tabak su tahliyesinin açık olduğu Karakaya Barajı’nda su tahliyesiyle oluşan basınçtan dolayı köprünün giriş kısmı zarar gördü. Yetkililer herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için köprüyü tedbir amaçlı ulaşıma kapattı. Bir zamanlar iki ili birbirine bağlayan bu köprü, simdi suların şiddetine karşı ayakta durmaya çalışıyor. Köprü, Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesi ve Malatya’nın Pütürge ilçelerini birbirine bağlıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ