USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dumansız Çanakkale için ekipler sahada

çanakkale’de tütün kullanımını bırakmak isteyen vatandaşlara sağlık bakanlığının sağlamış olduğu destekleri anlatmak ve dumansız hava sahası denetimlerini gerçekleştirmek için il sağlık müdürlüğü ekipleri ile kolluk kuvvetileri iş birliği içinde çalışıyorlar.

Dumansız Çanakkale için ekipler sahada
01-08-2025 09:30

Çanakkale’de tütün kullanımını bırakmak isteyen vatandaşlara Sağlık Bakanlığının sağlamış olduğu destekleri anlatmak ve dumansız hava sahası denetimlerini gerçekleştirmek için İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri denetimlerine devam ediyor.


Türkiye’de tütünle mücadelenin 16’ncı yılında "Sağlıklı Yaş Almak, Sağlıkla Yaşlanmak için Dumansız Türkiye" sloganı ile çalışmalar devam ediyor. Dünyada 1,3 milyar kişi tütün ürünü kullanırken, küresel bir salgın olan tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle dünyada her yıl 8 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Pasif içicilikten ise dünyada her yıl yaklaşık 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Tütün bağımlılığı toplumun tamamına sağlık, sosyal ve ekonomik zararlar veriyor. Bu yüzden vatandaşları bilinçlendirmek için Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle sahada hem tütün ürünlerini bırakmak isteyenlere yönelik bilgilendirme yapıyorlar hem de dumansız hava sahalarının kontrollerini sağlıyor. Denetimleri alanda yakından takip eden Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, "Sağlıklı yaş almak, sağlıklı yaşlanmak için sigarasız bir Türkiye hayalimiz var" şeklinde konuştu. "Sağlıklı bir Türkiye için çalışmalarımız devam ediyor"


Türkiye’de yürütülen tütünle mücadelenin 16 yıldır sürdüğünü ifade eden Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, "Tütünle mücadelede 16’ncı yıl. Sağlıklı bir Türkiye için çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık Bakanlığımızın İçişleri Bakanlığımızla beraber ortaklaşa yürüttüğü dumansız Türkiye, kapalı alanlarda sigarayla mücadele ve sigarayı bırakma polikliniklerinin etkin hale getirilmesi kapsamında saha çalışmalarımız devam etmekte. Buradan bizi dinleyen tüm vatandaşlarımızın bu konuda desteklerini ve hassasiyetlerini bize vermelerini bekliyoruz. Sigarayı bırakmak isteyen her vatandaşımız Çanakkale’nin her yerinde ücretsiz olan sigara bırakma polikliniklerine davet ediyoruz. Aile hekimlerimizle iletişim kurarak İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı merkezlerimize başvurarak ilaçlı ya da psikoterapi kapsamında sigardan kurtulabilirler. Hem maddi hem de tıbbi olarak bu bir külfet. Sağlıklı yaş almak, sağlıklı yaşlanmak için sigarasız bir Türkiye hayalimiz var. Çoğu kişi de sigara içmemesine rağmen sigaraya bağlı etkilerden hayatını kaybetmekte. Biz bunların yaşanmasını istemiyoruz" dedi. "Sigara bırakmanın bir toplum kampanyasına dönüşmesi için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz"


Çanakkale’de tütün ile mücadeleye vatandaşın destek vermesi ve bu mücadeleyi benimsemesi gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Gökhan Baştürk, "Çanakkaleli vatandaşlarımızı sigara illetinden ve bağımlılığından kurtarmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu kapsamda Çanakkale ilinin tüm ilçelerinde ücretsiz sigara bırakma polikliniklerimiz mevcut. Bunu nasıl yapacaklar? En yakın aile hekimliklerine giderek ya da ilçe sağlık müdürlüğü toplum sağlığı merkezine giderek kendisi ve yakını için nasıl sigara bırakması gerektiğini öğrenebilir. Bu sigaradan hepimizin bildiği gibi binlerce sağlık sorunu çıkabiliyor. Sevdiklerinizden uzak kalmamak maddi külfetlerden de kurtulmak için bunun bir toplum kampanyasına dönüşmesi için tüm desteği vatandaşlardan beklemekteyiz" ifadelerini kullandı. "Amacımız ceza yazmak değil daha sağlıklı bir Çanakkale daha sağlıklı bir Türkiye"


Tütünle mücadele çerçevesinde denetimlerin tüm kapalı alanlarda titizlikle gerçekleştiğini aktaran Op. Dr. Baştürk, sözlerine şöyle devam etti: "Bununla birlikte nasıl eskiden kapalı alanlarda sigara çok fazla kullanılıyordu. Otobüste bile sigara içildiğini sigara içenler hatırlayacaktır. İleride de bu günler bu yanlışı nasıl yapmışız diye düşünmemek için biz sahada denetimlerimizi arttırdık. Tüm kapalı alanlarda, lokanta, restoran, kahvehanelerde kapalı alanlarda sigara denetimini, çok kıymetli sağlık çalışanları, profesyonellerimizle yapıyoruz. Ben Çanakkale esnafından ve Çanakkale halkından da tam destek beklemekteyim. Sahada denetimlerimiz artacak. Amacımız ceza yazmak değil daha sağlıklı bir Çanakkale daha sağlıklı bir Türkiye."



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ