USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Düzce’de HAP yönetici eğitimi yapıldı

DÜZCE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN, HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP) UYGULAMA YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANI (HAP) YÖNETİCİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

Düzce’de HAP yönetici eğitimi yapıldı
25-02-2026 10:30

DÜZCE (İHA) – Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği kapsamında HAP yönetici eğitimi düzenlendi.


Düzenlenen eğitim programı kapsamında, hastanelerde yaşanabilecek afet ve acil durumlara hazırlık düzeyinin artırılması, kriz anlarında etkin ve koordineli müdahale sağlanması ile hizmet sürekliliğinin korunması hedeflendi. Katılımcılara HAP’ın hazırlanması, uygulanması, güncellenmesi ve tatbikat süreçlerine ilişkin kapsamlı bilgiler aktarıldı. Programda, afet ve acil durum yönetimi, olay komuta sistemi, görev ve sorumluluk dağılımı, iletişim ve koordinasyon süreçleri ile tahliye ve triyaj uygulamaları gibi başlıklarda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.


Gerçekleştirilen eğitimlerle, hastane yöneticileri ve sorumlu personel yaşanabilecek risklere karşı daha hazırlıklı hale gelmesi amaçlandı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ