USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor

BURSA’NIN KÜLTÜREL HAYATINA YENİ BİR SOLUK GETİREN OSMANGAZİ KİTAP FUARI, OSMANGAZİ MEYDANI’NDA KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU. OSMANGAZİ BELEDİYESİ VE YAYINCILAR KOOPERATİFİ (YAYKOOP) İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN FUAR, 9 KASIM’A KADAR SÜRECEK. AÇILIŞ TÖRENİNE BURSA MİLLETVEKİLLERİ HASAN ÖZTÜRK İLE SELÇUK TÜRKOĞLU, OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ERKAN AYDIN, YEREL YÖNETİCİLER, YAZARLAR VE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI. TÖRENDE KONUŞAN OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ERKAN AYDIN, FUARIN EDEBİYATI, SANATI VE ÖZGÜR DÜŞÜNCEYİ DESTEKLEYEN BİR PLATFORM OLACAĞINI VURGULADI.

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor
01-11-2025 17:47

Bursa’nın kültürel hayatına yeni bir soluk getiren Osmangazi Kitap Fuarı, Osmangazi Meydanı’nda kitapseverlerle buluştu. Osmangazi Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliğiyle düzenlenen fuar, 9 Kasım’a kadar sürecek.


Açılış törenine Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk ile Selçuk Türkoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yerel yöneticiler, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, fuarın edebiyatı, sanatı ve özgür düşünceyi destekleyen bir platform olacağını vurguladı.


Açılış gününde sevilen yazar Tuna Kiremitçi’nin katılımıyla gerçekleşen söyleşi büyük ilgi gördü. Katılımcılar, yazarla sohbet etme ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Yüzlerce vatandaş hayranı oldukları yazarlara kitap imzalatabilmek için stantların önünde kuyruk oldu.


Açılışın ardından söyleşiler, imza günleri, çocuk atölyeleri ve müzikli etkinlikler gibi birçok kültürel aktivite kitapseverlere keyifli dakikalar yaşattı. Her yaştan ziyaretçiye hitap eden fuarın, Bursa’nın edebiyatla buluştuğu önemli bir merkez haline geldi.


Kurdele kesimi sonrası tek tek kitap stantlarını gezen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Belediye tarafından yapılan Bursa’ya özgü süt helvası tepsilerinin başına geçip açılışa gelen kitapseverlere süt helvası ikram etti.


Vatandaşlarla bol bol sohbet eden Aydın, fuara katılan bir karikatüriste kendisinin resmini çizdirdi.


Birincisi düzenlenen kitap fuarını geleneksel hale getireceklerinin altını çizen başkan Aydın, "Bundan sonra artık devamlı burada Osmangazi’de 1 milyona yakın vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızı kitapla buluşturmak istiyoruz. Konjonktürel olarak hem ülkemize hem de dünyamıza baktığımızda cehaleti yenmenin bir tek yolu var kitap ve eğitim. Bu yol çocuklarımızı ve gençlerimizi çok küçük yaşlarda buna alıştırmaktan geçiyor. Kelimelerin gücü bilginin aydınlığı ve edebiyatın birleştirici ruhu bizi daha adil daha bilinçli daha umutlu bir dünyaya taşır ve benliğimize nefes olur" dedi. Başkan Aydın kitap fuarı boyunca 80 den fazla yayın evi, 156 yayın evi markası, 60 yazar, 40 keyifli söyleşiyle vatandaşların keyifli zaman geçirmesi için her türlü organizasyonu hazırladıklarını sözlerine ekledi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ