Sivas’ta yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Aslan, bir domuz sürüsünün sıfırın altında 20 derece soğuk suya girip karşı kıyıya geçtiği anlara tanıklık ederek o anları görüntüledi.
Sivas’ta yaban hayatını görüntülemek için doğaya çıkan doğa fotoğrafçısı Mustafa Aslan, dikkat çeken bir ana tanıklık etti. Bölgede ilerlerken birden fazla ayak izi fark eden Aslan, kısa süre sonra bir domuz sürüsünün hareket halinde olduğunu gözlemledi. Bir süre sonra sürünün karşı tarafa geçmek için tepeyi dolaşmak yerine daha kısa olan su yolunu tercih ettiklerini gördü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede domuzlar, tek sıra halinde suya girerek yüzmeye başladı. Aslan, soğuk havaya rağmen ilerleyişini sürdüren domuz sürüsünün, kısa sürede karşı kıyıya ulaştığını gördü. O anları görüntüleyen Mustafa Aslan, domuzların suya yaklaştığını gördüğünde ilk başta su içeceklerini sandıklarını ve daha sonra ise suya girdiklerinde şaşırdıklarını belirterek, "Yaklaşık 40’a yakın domuz vardı. O gün bir şey çekemedik diye üzülmüştük ama son dakika doğa sürprizini yaptı" dedi. "Etkileyici bir görüntüydü"
Sürünün içerisinde bir hiyerarşi olduğunu söyleyen Mustafa Aslan, "Barajın kenarında domuz sürüsü gördük. Hava çok soğuktu, o akşam sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye düştü. Barajın bazı kısımları donmuştu, bazı kesimleri ise açıktı. Domuzlar suyun kenarına indi, biz su içeceklerini sandık ama sonra bizi şaşırttılar. Öndeki domuz suya atladı, ardından sürü peşinden geldi ve karşıya, bizim olduğumuz yere doğru yüzmeye başladılar. Çok hızlı yüzücüler ve aynı zamanda karada da oldukça seri hareket edebiliyorlar. Kısa sürede büyük bir mesafe katederek bizim bulunduğumuz bölgeye çıktılar. Oldukça etkileyici bir görüntüydü. O soğukta hayvanların buz gibi suya girmesi, uzun yolu dolaşmak yerine kısa yolu tercih etmeleri ve geçiş sırasında tek sıra halinde en öndekini takip etmeleri adeta bir kurt sürüsünü andırıyordu. Diğer hayvanlarda da benzer bir hiyerarşi var. En öndeki yolu açar ve yön gösterir. Bunu görüntülemek bizim için güzel ve keyifliydi. Domuzların yağ tabakaları oldukça kalın, bu da onları hem darbelerden hem de soğuktan koruyor. Bu sayede böyle zorlu şartlarda mücadele edebiliyorlar. Yaklaşık 40’a yakın domuz vardı. O gün bir şey çekemedik diye üzülmüştük ama son dakika doğa sürprizini yaptı" dedi.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
