USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Eskişehir düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılını kutladı

Eskişehir valilik meydanı’nda, kentin kurtuluşunun 103. Yıl dönümü düzenlenen program ile coşkuyla kutlandı.

Eskişehir düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılını kutladı
02-09-2025 12:06

Eskişehir, kurtuluşunun 103. yıl dönümünü düzenlenen program ile coşkuyla kutladı.


Vilayet Meydanı’nda düzenlenen tören programı, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Rafet Dalkıran’ın Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. "Eskişehir’imizin esaret zincirlerini kırdığı gündür"


İlk konuşmayı yapan Hava Pilot Binbaşı Mustafa Yıldırım, kurtuluş mücadelesi sırasında Eskişehir halkının fedakârlıklarına, milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Yıldırım, "Bugün, 13 ay, 13 gün işgal altında kalan Eskişehir’imizin esaret zincirlerini kırdığı gündür. Bu zafer, Eskişehir halkının hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığını, şartlar ne olursa olsun zorlukların üstesinden gelinebileceğini göstermiştir. Değerli Eskişehirliler, herkes bilsin ki dün olduğu gibi bugün de atalarımızın bize emanet ettiği bayrağımıza uzanacak eller ne pahasına olursa olsun kırılacaktır. Emin olunuz ki asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü tehdide karşı koyacak kabiliyettedir" diye konuştu. "Bu şehir ‘Yaşasın hürriyet’ diyenlerin şehridir"


Eskişehir’in bağımsızlık mücadelesinden ve direniş ruhundan bahseden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise konuşmasında, "Bugün ilelebet hür ve bağımsız kalacak Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. İki Eylül, Eskişehir’den yükselen bağımsızlık ateşinin milletimizi karanlıktan aydınlığa taşıdığı tarihtir. Bu şehir direnişin, bağımsızlığın, esarete karşı ‘yaşasın hürriyet’ diyenlerin şehridir" dedi.


Törende, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Hiranur Sapmaz "Eskişehir Güzellemesi" ve Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Musa Yiğit Özdemir ise "Eskişehir" adlı şiiri seslendirdi. Halk oyunları gösterisinin ardından tören sona erdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ