USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Giresun’un yarım asırlık Muhtarı Ali Emanet: "Mahrumiyet bitti, köylerimiz şehirleşti"

KÖY SAKİNLERİ 52 YILLIK KÖY MUHTARLARININ HİZMETLERİNDEN SON DERECE MEMNUN OLDUKLARINI İFADE ETTİ.

Giresun’un yarım asırlık Muhtarı Ali Emanet: "Mahrumiyet bitti, köylerimiz şehirleşti"
19-10-2025 09:43

Giresun’un en uzun süreli muhtarı Ali Emanet, eskiden köyler mahrumiyet bölgesiyken, bugün alınan hizmetlerle şehirleştiğini söyledi.


Giresun’un Görele ilçesine bağlı Şenlik köyünde 52 yıldır kesintisiz muhtarlık yapan Ali Emanet, Muhtarlar Günü’nde geçmişle bugünü kıyaslayarak köy hizmetlerinde yaşanan büyük değişimi anlattı. Görele’nin Şenlik köyünde 1973 yılında ilk kez muhtar seçilen ve o günden bu yana 52 yıldır kesintisiz görevini sürdüren Ali Emanet, görevinin ilk yıllarında su, elektrik ve yolun dahi bulunmadığını belirterek, "1973’te muhtar seçildiğimde köyümüzde ne su vardı ne elektrik ne de yol. Stabilize toprak yol geldiğinde bayram etmiştik. Bugün köyümüzde mahalle yollarımızla birlikte 30 kilometrelik yol ağımız var ve hepsi beton. Yolu olup da betonlanmayan yer yok. Yol ağımızın birçok bölümü de sıcak asfalt. Eskiden köy yolumuza çakıl bile alamıyorduk, şimdi asfaltla köylerimize ulaşabiliyoruz" dedi. "Köyler mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkıp şehirleşti"


Emanet, devletin köylere sunduğu hizmetlerin geçmişe göre büyük ilerleme kaydettiğini belirterek, "Eskiden köylerde imece usulüyle yol, su, elektrik gibi ihtiyaçları kendimiz karşılamaya çalışıyorduk. Şimdi bu hizmetler devletimiz tarafından sağlanıyor. Köylerimiz artık mahrumiyet dönemi yaşamıyor, ulaşım imkanlarıyla birlikte adeta şehirleşti" diye konuştu.


Köy sakinlerinden Mehmet Arslan ise, muhtarlarının hizmetlerinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, "Muhtarımızın köy için yaptığı hizmetlerden çok memnunuz. Şu anda köyümüzde eksik diyeceğimiz bir şey yok. Yol, su, elektrik gibi temel ihtiyaçlarımızın hepsi tamam" dedi.


Yarım asrı aşkın süredir görev yapan Ali Emanet, Giresun’un en uzun süreli muhtarı olarak hem köylülerinin hem de kamuoyunun takdirini kazandı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ