USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Gölcük’te atıl durumdaki tarihi yapı kütüphane oluyor

GÖLCÜK'TE DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ'NİN HEMEN YANINDA BULUNAN ATIL DURUMDAKİ TARİHİ YAPI, RESTORE EDİLEREK KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLMEK ÜZERE PROJELENDİRİLDİ.

Gölcük’te atıl durumdaki tarihi yapı kütüphane oluyor
19-11-2025 11:45

Gölcük’te Değirmendere Yalı Evleri’nin hemen yanında bulunan atıl durumdaki tarihi yapı, restore edilerek kütüphaneye dönüştürülmek üzere projelendirildi.


Gölcük Belediyesi’nin yürüttüğü kültür çalışmaları kapsamında; kamulaştırılan ve korunması gereken kültür varlığı niteliğindeki binanın restorasyon, rölöve ve restitüsyon projeleri, Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunulmak üzere hazırlanıyor.


Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yapıyı özellikle çocuklar ve gençlerin kullanacağı bir kütüphaneye dönüştürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Başkan Sezer, bu değerli yapının aslına uygun bir şekilde ihya edileceğini belirterek, "Gölcük’ümüzün tarihine sahip çıkmaya, aynı zamanda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize imkan sağlamaya devam edeceğiz" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ