USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gümüşhane’de akılalmaz olay: Ayılar bu kez kapıdan değil pencereden girdi

GÜMÜŞHANE’NİN TORUL İLÇESİNE BAĞLI YÜCEBELEN KÖYÜ BÜYÜK SİLVE YAYLASINDA, BU YIL ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI YABAN HAYATININ ROTASINI DEĞİŞTİRDİ. KAR KALINLIĞININ EVLERİN BOYUNA ULAŞMASINI FIRSAT BİLEN AYILAR, VATANDAŞLARIN ALT KATLARDA ALDIĞI DEMİR PARMAKLIK VE SAĞLAM KAPI TEDBİRLERİNİ, İKİNCİ KATLARIN CAMLARINI KIRARAK BAYPAS ETTİ.

Gümüşhane’de akılalmaz olay: Ayılar bu kez kapıdan değil pencereden girdi
22-03-2026 09:52

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyü Büyük Silve yaylasında, bu yıl etkili olan yoğun kar yağışı yaban hayatının rotasını değiştirdi. Kar kalınlığının evlerin boyuna ulaşmasını fırsat bilen ayılar, vatandaşların alt katlarda aldığı demir parmaklık ve sağlam kapı tedbirlerini, ikinci katların camlarını kırarak devre dışı bıraktı.


Kış aylarında sessizliğe bürünen Yücebelen köyü Büyük Silve yaylasında, doğanın zorlu şartları ilginç bir olayı beraberinde getirdi. Bölgede bu yıl miktar olarak oldukça yüksek seviyelere ulaşan kar örtüsü, aç kalan ayıların yayla evlerine giriş yöntemini değiştirmesine neden oldu. Alt kat tedbirleri boşa çıktı


Yayla sakinleri, her yıl yaşanan ayı baskınlarına karşı evlerinin giriş katlarındaki kapı ve pencereleri demir parmaklıklar ve kalın ahşaplarla koruma altına almıştı. Ancak yaylaya bugün kontrol amacıyla giden vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.


Kar kalınlığının yer yer 3-4 metreye ulaşmasıyla birlikte zemin katların tamamen kar altında kaldığı, ayıların ise karın üzerine basarak doğrudan binaların ikinci katlarına ulaştığı tespit edildi. Ömer Özcan’ın evi hedef alındı


Yayla sakinlerinden Ömer Özcan’a ait evin ikinci katındaki camı kıran ayıların, içeriye girerek zarar vermeye çalıştığı ancak binanın yapısal bütünlüğü nedeniyle ciddi bir tahribat oluşturamadığı belirlendi.


Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, ayının kar üzerinde bıraktığı devasa pençe izlerinin doğrudan üst kat pencerelerine yöneldiği net bir şekilde görülüyor. Kar ayıların işini kolaylaştırdı


Önceki yıllarda alt katların pencerelerini ve kapılarını zorlayan ayıların, bu kez yüksek kar örtüsünü adeta bir basamak gibi kullanarak üst katlara yönelmesi, bölgedeki yaban hayatı ve insan etkileşimi açısından yeni bir durum oluşturdu. Uzmanlar, yayla evi sahiplerini sadece giriş katlarda değil, tüm katlarda güvenlik önlemi almaları konusunda uyarıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ