USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Hamas: "Ateşkes teklifine olumlu yanıtımızı ilettik, müzakerelere hazırız"

Hamas, gazze'de ateşkes anlaşmasına ilişkin sunulan son teklife "olumlu yanıt" verdiğini, ateşkesin uygulanmasına için müzakerelere hazır olduğunu duyurdu.

Hamas: "Ateşkes teklifine olumlu yanıtımızı ilettik, müzakerelere hazırız"
04-07-2025 23:55

Hamas, Gazze’de ateşkes anlaşmasına ilişkin sunulan son teklife "olumlu yanıt" verdiğini, ateşkesin uygulanmasına için müzakerelere hazır olduğunu duyurdu.


Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’de sunulana ateşkes teklifine ilişkin cevabın arabulucu ülkelere iletildiği bildirildi. Açıklamada, "Hamas Hareketi, arabulucuların Gazze’deki halkımıza yönelik saldırıların durdurulmasına ilişkin son teklifiyle ilgili olarak Filistinli grup iç istişare ve görüşmelerini tamamladı. Hamas Hareketi, arabulucular olumlu yanıtını sundu ve bu çerçevenin uygulanmasına yönelik mekanizma üzerinde derhal bir müzakere turuna girmeye tamamen hazır" ifadeleri kullanıldı. Trump, İsrail’in 60 günlük ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu


ABD Başkanı Donald Trump 2 Temmuz’da yaptığı açıklamada, "Temsilcilerim Gazze konusunda İsraillilerle uzun ve verimli bir toplantı yaptı. İsrail, 60 günlük ateşkesi kesinleştirmek için gerekli şartları kabul etti" ifadelerini kullanmıştı. Bu süre zarfında tüm taraflarla birlikte savaşın sona erdirilmesi için çalışacaklarını kaydeden Trump, "Barışın sağlanması için çok çaba harcayan Katar ve Mısır, bu nihai teklifi sunacak. Hamas, Orta Doğu’nun iyiliği için umarım bu anlaşmayı kabul eder. Çünkü aksi daha iyi olmayacak. Sadece daha kötü olacak" demişti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ