
İhlas Vakfı, Kurban Bayramı çalışmalarını sürdürüyor. Vakfın kurban kesim faaliyetleri hakkında bilgi veren İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, "Yurtdışı kurban hisse bedeli 4 bin 500 lira, yurtiçi kurban hisse bedeli ise 15 bin lira olarak belirlendi. Yurtiçi ve yurtdışındaki hazırlıklarımızı bitirdik. Yurtdışında hayvanlarımızı ayırtarak kontrollerini tamamladık" dedi. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, vakfın kurban kesim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Mahmut Kemal Aydın, Afrika’da 4, Asya’da ise 2 ülkede kurban kesim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyerek, "Yurtdışında hayvanlarımızı ayırtarak kontrollerini tamamladık. Hayırseverler bağışlarını bize vekalet vererek, hem telefon numaralarımızdan hem de web sitemizden ulaştırabilirler" dedi. "Vakıf olarak Kurban Bayramı hazırlıklarımız sürüyor"
İhlas Vakfı olarak yurtdışı büyükbaş hayvan kurban hisse bedelini 4 bin 500 lira olarak belirlediklerini aktaran Aydın, "Yurtiçi büyükbaş hayvan kurban hisse bedeli ise 15 bin lira olarak belirledik. Vakıf olarak Kurban Bayramı hazırlıklarımız devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki hazırlıklarımızı tamamladık. Yurtdışında hayvanlarımızı ayırtarak kontrollerini tamamladık" ifadelerini kullandı. Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Kurban kesmek için, borçlarından başka, zenginliğin ölçüsü olan 96 gram altın veya 96 gram altın karşılığı para veya mala sahip olmak gerekir. Buna sahip kimsenin kurban kesmesi vaciptir. Kurban Allah rızası için kesilir." "2 yaşını doldurmamış büyükbaş hayvan kurban olamaz"
Büyükbaş hayvanın kurban olabilmesi için 2 yaşını doldurmuş olması gerektiğini belirten Aydın, "2 yaşını doldurmamış büyükbaş hayvan kurban olamaz. Eğer hayvan 2 yaşını doldurmuşsa, bir süre içinde mutlaka alt çenesindeki ön iki süt dişi döker ve yerine daha büyük dişleri çıkar. Buna kapak atmak veya kapak açmak denir. 2 yaşını doldurmayan büyükbaş hayvan kurban olmaz. Kuyruğu kopuksa, gözü körse ve ayağı topalsa yine kurban olmaz. Küçükbaş hayvanlarda da 1 yaşını doldurması lazım. Yalnız koyunda şöyle bir istisna vardır. 6 ayı doldurup annesi kadar büyüklüğü varsa kurban olabilir" açıklamalarında bulundu. "Kurbanlarımızı toplamda 6 ülkede kesiyoruz"
Kurbanı kendi kesmeyen birisinin vekalet vermesi gerektiğini söyleyen Aydın, "Biz vakıf olarak bu vekaletleri alıyoruz. Kurbanlarımızı vekalet veren kişiler adına satın alıyoruz. Biz yurtdışında hayvanlarımızı toplamda 6 ülkede kesiyoruz. Afrika’da 4 ülke; Uganda, Çad, Somali ve Tanzanya. Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’da kesiyoruz. Bu ülkelerde fakirlere etleri dağıtıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı iletiyoruz" dedi. Aydın, "Kurbanı kestikten sonra bize vekalet verenlere kurban kesim videosunu cep telefonlarına gönderiyoruz. Hayırseverler kurban bağışlarını İhlas Vakfı’na telefon yoluyla ve internet sitemiz üzerinden yapabilir. 0212 451 49 00 numaralı telefondan ve ihlasvakfi.org.tr sitesinden bizlere ulaşarak vekaletlerini verebilirler, tüm kurban bağış vekalet işlemlerini yapabilirler" ifadelerini kullandı.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi