USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İspir’de çöp skandalı

Dere yatağına atılan çöpler belediye çalışanları tarafından yakılarak imha edilmeye çalışılıyor.

İspir’de çöp skandalı
24-09-2025 09:33

İspir Belediyesince çöplerin Sırakonaklar Mahallesi yolu üzerinde dere yatağına bırakılması bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.


Tarihi evleri, zengin kültürü ve doğal güzellikleriyle bilinen Hoduçor Mahallesi, geçmişten bugüne İspir’in gözde köylerinden biri. Vatandaşlar, bu tarihi ve doğal mirasın belediyenin sorumsuzca yaptığı çöp dökümleriyle adeta yok edilmek istendiğini belirtti. Çöpler dere yatağında yakılıyor


Sırakonaklar köyü yolu üzerinde, dere yatağına atılan çöpler belediye çalışanları tarafından yakılarak imha edilmeye çalışılıyor. Bölge sakinleri, bu durumun sadece görüntü kirliliğine sebep olmadığını, doğaya da zarar verdiğini, yağmurun bu çöpleri Çoruh Vadisi’ne ve Arkun Barajı’na taşıdığını anlattı. "Çevre felaketine davetiye"


Bölge sakinleri, "Yetkililer bir an önce harekete geçmeli, dere yatağındaki çöpler kaldırılmalı ve bölgeye kalıcı bir çöp toplama ve depolama sistemi kurulmalıdır. Aksi halde bu skandal, İspir’in doğasına ve tarihine vurulmuş kara bir leke olarak kalacaktır" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ