
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine, İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir şirketlerinde çalışan 23 bin işçinin başlattığı grev, 3. gününe girdi. Grev, kent genelinde başta toplu ulaşım olmak üzere birçok belediye hizmetinde aksaklıklara neden oluyor.
Bugün grevdeki binlerce işçi, İZSU Hizmet Binası önünde bir araya gelerek Kültürpark'a doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sloganlar eşliğinde taleplerini dile getiren işçilerin yürüyüşü nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Fevzipaşa Bulvarı kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.
Kordon Çöple Doldu: Temizlik Hizmetleri Aksıyor
Grevden en çok etkilenen birimlerden biri de Kent Temizliği Şube Müdürlüğü oldu. Grevdeki işçilerin çalışmaması nedeniyle şehir genelinde çöplerin toplanmasında aksaklıklar yaşanıyor. İzmir'in merkezi ve turistik noktalarından biri olan Kordon, toplanmayan çöplerle dolup taştı, bu durum hem vatandaşların hem de turistlerin tepkisine neden oldu. Ayrıca, ESHOT otobüslerinin de tamamına yakını kontak kapatmış durumda, bu da toplu taşımada büyük aksaklıklar yaratıyor.
Başkan Cemil Tugay'dan Yeni Maaş Teklifi
Yaşanan bu gelişmelerin ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, greve çıkan 23 bin çalışanı temsilen yetkili sendika olan DİSK'e bağlı Genel-İş'e yeni bir maaş önerisinde bulundu. Başkan Tugay, yaptığı açıklamada, "Aylık net ücret olarak 65 bin lira'dan başlayan, 80 bin lira'ya ulaşan rakamları ödeyelim. Üstüne eylül ayında bu artışa yüzde 10 daha ekleyelim: Bu da en az 71 bin 500 lira'dan 88 bin lira'ya kadar aylık net ücret anlamına gelecektir" dedi.
Bu yeni teklifin sendika tarafından nasıl değerlendirileceği ve grevin sona erip ermeyeceği merakla bekleniyor.
Editor : Haber Merkezi