Ana içeriğe geç

İzmirli genç sporcu iki dalda dünya şampiyonu

İZMİR’DE GENÇ SPORCU ARAS NAL, AZERBAYCAN’DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI GÜÇ SPORLARI ŞAMPİYONASINDA İKİ FARKLI BRANŞTA DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU.

SON DAKİKA
İzmirli genç sporcu iki dalda dünya şampiyonu

İzmir’de genç sporcu Aras Nal, Azerbaycan’da düzenlenen uluslararası güç sporları şampiyonasında iki farklı branşta dünya şampiyonu olarak Türkiye’nin gururu oldu.


Azerbaycan’da, İPSU Federasyonu tarafından düzenlenen ve 8 ülkeden sporcuların katıldığı Euroasia Streetlifting ve Strict/Extreme Curl Şampiyonası, Türk sporcu Aras Nal’ın büyük başarısına sahne oldu. 18-23 yaş kategorisinde ve 125 kilogram sıkletinde mücadele eden Tireli Aras Nal, yarıştığı iki farklı kol hareketinde de rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı. Nal, Extreme Strict Curl branşında 100 kilogram, Strict Curl branşında ise 75 kilogram kaldırarak iki ayrı kategoride zirvenin sahibi oldu. Genç sporcu, Azerbaycan’dan iki dünya şampiyonluğu madalyasıyla dönerek başarıya imza attı. İki farklı branşta iki şampiyonluk


Uluslararası organizasyonda sergilediği performansla dikkat çeken Aras Nal, elde ettiği derecelerle Türkiye’yi de gururlandırdı. Türk bayrağını uluslararası arenada temsil eden genç sporcu, iki branşta birden dünya şampiyonluğuna ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.


Genç sporcu, geçen yıl Türkiye Güç Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda Türkiye üçüncülüğü elde ederek dereceye imza atmıştı. Nal, bu kez uluslararası arenada zirveye çıkarak kariyerine iki dünya şampiyonluğu daha ekledi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle