USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kardeşlerin Tokat usulü kayak macerası

TOKAT’TA İNŞAAT İŞİYLE UĞRAŞAN İKİ KARDEŞ, ÇOCUKLUKLARINDA BABALARININ YAPTIĞI AĞAÇ KIZAKTAN ESİNLENEREK SANDALYE BACAKLARINDAN "TOKAT USULÜ" KAYAK TAKIMI YAPARAK KAYDILAR.

Kardeşlerin Tokat usulü kayak macerası
02-01-2026 10:26

Tokat’ta inşaat işiyle uğraşan iki kardeş, çocukluklarında babalarının yaptığı ağaç kızaktan esinlenerek sandalye bacaklarından "Tokat usulü" kayak takımı yaparak kaydılar.


Tokat’ta inşaat işiyle uğraşan Ekrem ve Birkan Sönmez kardeşler, çocukluk yıllarında babalarının kendileri için yaptığı ağaç kızaktan esinlenerek sıra dışı bir kayak takımı yaptı. Sandalye bacaklarını kullanarak kendi imkânlarıyla hazırladıkları "Tokat usulü" kayak takımlarıyla kar üzerinde kayan kardeşler, ortaya renkli görüntüler çıkardı.


Kar yağışını fırsata çeviren Sönmez kardeşler, yaptıkları ilginç kayak takımlarını ayakkabılarına sabitleyerek kaydı. Kimi zaman birbirlerine destek olarak kayan kardeşler, çocukluk hatıralarını yeniden yaşadı.


İnşaat ustalığı kayak takımına dönüştü


Küçük imkânlarla büyük bir eğlence yaşadıklarını belirten Ekrem Sönmez; "1990 yıllarında babalarımız bize ağaçtan kızak yapardı. Ormandan eğimli ağaçları seçerdiler, önleri kalkık fındık çubuğundan kayak takımı yaparlardı. Bizlerde bunlarla yüksek yerlerden kayardık. Şu zamanda ormandan ağaç bulmak zordu. Mesleğimiz de inşaat olunca demir sisteminden ne kadar olabilir diye düşündük. Bunu günümüze uyarladık. Sandalyenin eğimli kısmını tutum yeri yaptık ve metale vidaladık" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ