USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Kazakistan’da açılacak olan müzede Bozok Köşesi yer alacak

SORGUN BELEDİYESİ İLE KAZAKİSTAN ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA YOZGAT’TA BULUNAN KAZAK AKADEMİSYENLER, KENTTEKİ KÜLTÜREL VE TARİHİ DEĞERLERİ YERİNDE İNCELEMEK AMACIYLA YOZGAT MÜZESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU.-

Kazakistan’da açılacak olan müzede Bozok Köşesi yer alacak
05-12-2025 18:32

Sorgun Belediyesi ile Kazakistan arasındaki iş birliği protokolü kapsamında Yozgat’ta bulunan Kazak akademisyenler, kentteki kültürel ve tarihi değerleri yerinde incelemek amacıyla Yozgat Müzesi’nde incelemelerde bulundu.


Ziyaret sırasında Müze Müdürü Cihat Çakır, müzenin koleksiyonunda yer alan eserler, Yozgat’ın arkeolojik geçmişi ve bölgenin kültürel mirası hakkında akademisyenlere kapsamlı bilgiler verdi. Akademisyenler, müzedeki etnografik ve arkeolojik eserleri inceleyerek Yozgat’ın tarihi süreçteki önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Müze gezisinde açıklama yapan Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci Kazakistan’da kurulacak müzeyle ilgili envanter toplama, şekil değerlendirme çalışmaları yapıldığını söyledi. Başkan Ekinci, "Kazakistan müze veya arkeolojik eserlerin teşhiri noktasında çok ileri seviyede değil. Türkiye’den örnek almaya çalışıyorlar. O yüzden bugün burada Yozgat Müzesi’ndeki eserleri gezip gördük. Yaptığımız protokol gereği önümüzdeki yıllarda Kazakistan bölgesinde kurulacak olan Bozok Müzesi içerisinde ‘Yozgat Bozok’ köşesini Sorgun Belediyesi olarak biz organize edeceğiz" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ