USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

KBÜ’de diş hekimliği öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE KLİNİK DÖNEME GEÇEN 105 ÖĞRENCİ İÇİN "BEYAZ ÖNLÜK GİYDİRME TÖRENİ" DÜZENLENDİ.

KBÜ’de diş hekimliği öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
25-11-2025 10:58

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde klinik döneme geçen 105 öğrenci için "Beyaz Önlük Giydirme Töreni" düzenlendi.


15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Salonda yoğun bir katılım yaşanırken, farklı şehirlerde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan aileler ise töreni KBÜTV üzerinden canlı olarak takip etti.


Törenin açılışında konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, klinik dönemin diş hekimliği eğitimindeki önemine dikkat çekerek, öğrencilerin mesleğe attığı ilk gerçek adım olduğunu ifade etti. Solmaz, "Gelen hasta bizim annemiz, babamız, çocuğumuz ya da komşumuz olabilir. Onlara gülümseyerek yaklaşmak, hastanın rahatsızlığının yüzde 50’sini ortadan kaldırır" dedi.


Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman ise fakültenin vizyonuna vurgu yaparak, öğrencileri yenilikçi, gelişime açık ve milli değerlere bağlı diş hekimleri olarak yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.


Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi de beyaz önlüğün temizliği, dürüstlüğü ve insanlığa hizmeti temsil ettiğini belirtti.


Konuşmaların ardından 105 öğrenci sahneye davet edilerek beyaz önlüklerini giydi. Tören, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ