USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kırklareli’nde süne alarmı: Üreticilere 3 günlük ilaçlama çağrısında bulunuldu

KIRKLARELİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, HUBUBAT ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ VERİM VE KALİTE KAYIPLARINA NEDEN OLAN SÜNE ZARARLISINA KARŞI İLAÇLI MÜCADELE KARARI ALINDIĞINI DUYURDU. SÜNE NİMF SÜRVEYİ ÇALIŞMALARI SONUCUNDA MERKEZ İLÇEYE BAĞLI ÜSKÜP BELDESİNDE ZARARLININ EKONOMİK ZARAR EŞİĞİNE ULAŞMASI NEDENİYLE ÜRETİCİLERİN İLAÇLI MÜCADELEYE BAŞLAMASI İSTENDİ.

Kırklareli’nde süne alarmı: Üreticilere 3 günlük ilaçlama çağrısında bulunuldu
09-06-2026 11:25

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat üretiminde önemli verim ve kalite kayıplarına neden olan süne zararlısına karşı ilaçlı mücadele kararı alındığını duyurdu.


Süne nimf sürveyi çalışmaları sonucunda Kırklareli merkez ilçeye bağlı Üsküp beldesinde zararlının ekonomik zarar eşiğine ulaşması nedeniyle üreticilerin ilaçlı mücadeleye başlaması istendi.


İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, süne nimf sürveyi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen arazi kontrolleri ve teknik incelemeler sonucunda zirai mücadelenin başarılı şekilde yürütülebilmesi amacıyla ilaçlama kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, 8 Haziran 2026 tarihinden itibaren 3 gün içerisinde Üsküp beldesinde süne zararlısına karşı ilaçlı mücadele yapılmasının önem taşıdığı ifade edildi.


Yetkililer, süne zararlısının özellikle buğday başta olmak üzere hububat ürünlerinde ciddi kalite ve verim kayıplarına yol açabildiğine dikkat çekerek, zamanında yapılacak mücadelenin ürün kayıplarının önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.


Üreticilerin ilaçlama çalışmalarında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış bitki koruma ürünlerini kullanmaları gerektiği belirtilirken, ilaçlama döneminde arıcılık faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi için arı yetiştiricilerinin de gerekli tedbirleri almaları istendi.


Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin teknik personelin yönlendirmelerine uymalarının ve belirlenen süre içerisinde mücadeleyi tamamlamalarının bölgedeki hububat üretiminin korunması açısından önemli olduğunu kaydetti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ