KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in tarihi Uzun Çarşısı’nda havaların soğumasıyla birlikte soba ve kova satışları arttı.
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla Uzun Çarşı’da hareketlilik gözle görülür şekilde artarken, esnaf soba satışlarından memnun olduklarını belirtti. Çarşı esnafından Hüseyin Yüksel, özellikle ilçe ve kasabalarda sobaya olan talebin ciddi şekilde yükseldiğini belirterek, "Hava sıcaklıkları düşünce vatandaş alternatif ısınma yöntemlerine yöneliyor. İlçe ve köylerde soba hala yoğun şekilde kullanılıyor. Önümüzdeki haftalarda talebin daha da artmasını bekliyoruz" dedi.
Yaklaşık 40 yıldır Uzun Çarşı’da hizmet veren soba satıcısı İbrahim Bıyıklı ise, sezonun hareketli başladığını ifade etti. Bıyıklı, "Bu yıl satışlarımız geçen yıla göre yüzde 10 artış gösterdi. Hem soba hem de soba aksesuarlarına yoğun talep var. Kış tam olarak bastırmadı ama buna rağmen ilgi yüksek. Hava daha da soğuduğunda bu oran artabilir" diye konuştu.
Esnaf, soba, kova, boru ve diğer ısınma ekipmanlarına ilginin devam etmesini beklerken, yoğunluk tarihi çarşıya hareketlilik getirdi.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA


