USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kocaeli’de 12 metreküp atık denize ulaşmadan toplandı

KOCAELİ’DE KUMLA DERESİ’NDE BİRİKEN TORTU VE KATI ATIKLAR, AMFİBİ ARAÇLARLA TEMİZLENDİ. ÇALIŞMADA 12 METREKÜP ATIK TOPLANIRKEN, BİRİKİNTİLERİN İZMİT KÖRFEZİ’NE ULAŞMASININ ÖNÜNE GEÇİLDİ.

Kocaeli’de 12 metreküp atık denize ulaşmadan toplandı
21-03-2026 10:54

Kocaeli’de Kumla Deresi’nde biriken tortu ve katı atıklar, amfibi araçlarla dere yatağından çıkarıldı. Çalışma kapsamında 12 metreküp atık toplanarak, birikintilerin İzmit Körfezi’ne ulaşması engellendi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İzmit Körfezi’nin temizliği ve ekolojik dengenin korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kumla Deresi’nde biriken tortu ile çeşitli katı atıklar, amfibi araçlarla dere yatağından çıkarıldı. Toplanan atıklar bertaraf edilirken, dere yataklarından taşınan ya da çevreden gelen atıkların denize ulaşmasını önlemek amacıyla belirli noktalarda kullanılan sabit bariyerlerde biriken tortu ve katı maddeler de temizlendi. Özellikle dere ağızlarında oluşan birikintilerin körfezde kirliliğe yol açmaması için yürütülen çalışmalarda, atıklar kontrollü şekilde toplandı.


Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen temizlikte, Kumla Deresi’ndeki bariyerlerde biriken atık ve tortular amfibi araçlarla alındı. Böylece dere içerisindeki birikintilerin denize taşınması engellenmiş oldu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ