USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kuşadası’nda dil ve pisi balığı avcılığına geçici yasak

KUŞADASI İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, 1 OCAK–15 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA DİL VE PİSİ BALIĞI AVCILIĞININ YASAK OLDUĞUNU HATIRLATARAK, KURALLARA UYMAYANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM UYGULANACAĞINI DUYURDU.

Kuşadası’nda dil ve pisi balığı avcılığına geçici yasak
13-01-2026 09:36

Kuşadası İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 1 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında dil ve pisi balığı avcılığının yasak olduğunu hatırlatarak, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacağını duyurdu.


Kuşadası İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak ile 15 Şubat tarihleri arasında dil ve pisi balığının her türlü istihsal vasıtasıyla avlanmasının yasak olduğu bildirildi. Yasak kapsamında söz konusu türlerin avcılığının yanı sıra satış, nakil, depolama ve imalatta kullanılması da yasaklandı. Açıklamada, yasağa aykırı hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari işlemler uygulanacağı vurgulandı. Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Kuşadası İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada "1 Ocak - 15 Şubat tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile dil ve pisi balığı avcılığı yasak olup, yasak su ürünlerinin satışı, nakli, depolanması ve imalatta kullanılması durumunda aykırılığa uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari işlemler uygulanacaktır" ifadelerine yer verdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ