USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kütahyalı öğrenci, Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda İHA Mini Dron Kategorisinde dünya şampiyonu oldu

Kütahya nafi güral fen lisesi öğrencisi doruk cengiz, mini dron kategorisinde dünya şampiyonu oldu

Kütahyalı öğrenci, Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda İHA Mini Dron Kategorisinde dünya şampiyonu oldu
26-05-2025 11:54

Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi Doruk Cengiz, Kayseri’de düzenlenen 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda büyük bir başarıya imza atarak İnsansız Hava Aracı-Mini Dron Kategorisinde dünya şampiyonu oldu.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen 14 ülkeden 10 bin 508 öğrenci ve 3 bin 903 robotun katıldığı yarışma, teknolojik yeniliklerin ve gençlerin yarıştığı uluslararası bir platform olarak dikkat çekti. Doruk Cengiz, tasarımı ve yazılımı tamamen kendisine ait olan mini dron projesiyle jüri üyelerinden tam not aldı. Doruk’un geliştirdiği mini dron, uçuş stabilitesi, görev tamamlama süresi ve özgün yazılım altyapısıyla rakiplerini geride bırakarak birincilik ödülüne layık görüldü.


Doruk’un başarısının okul adına gurur verici olduğunu belirten Okul Müdürü Murat Fazıl Akkoç; "Öğrencimiz azmi ve çalışkanlığıyla sadece okulumuzu değil, ülkemizi de başarıyla temsil etti. Gençlerimizin bilim ve teknoloji alanında elde ettiği bu tür başarılar, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor" dedi.


Aylar süren yoğun bir çalışmanın ardından bu başarıyı elde etmenin mutluluk verici olduğunu söyleyen Doruk Cengiz," Ekip arkadaşım Yunus Kaya’ya, Bilişim Öğretmenimiz Perdane Kara’ya, destek olan tüm öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. Hedefim bu alanda Türkiye’yi daha büyük başarılarla temsil etmek" diye konuştu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ