USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Malkara’da anız yangını 200 dönümlük arazide tahribata yol açtı

Tekirdağ’ın malkara ilçesine bağlı gönence mahallesi zarık dere mevkiinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan anız yangını, kısa sürede çevredeki otluk ve ağaçlık alana yayıldı

Malkara’da anız yangını 200 dönümlük arazide tahribata yol açtı
22-07-2025 16:13

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde çıkan anız yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek yaklaşık 200 dönümlük alanda zarara neden oldu.


Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Gönence Mahallesi Zarık Dere mevkiinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan anız yangını, kısa sürede çevredeki otluk ve ağaçlık alana yayıldı. Yangına ilk müdahaleyi Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye birimleri yaptı.


Yangın söndürme çalışmalarına, çevre köylerden gelen vatandaşlar da traktörleri ve su tankerleriyle destek verdi. Yaklaşık 200 dönümlük alanda etkili olan yangın, ekiplerin yoğun çalışma sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.


Gönence Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Ayten yaptığı açıklamada, Malkara ilçesinde özellikle bu mevkide dünden beridir anız yangınları olduğunu ifade ederek, "Bu yangınlarda hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Hepimiz beraber olursak üstesinden geliriz" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ