A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda mücadele etmek için play-off oynayacak.
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 6. ve son maçında A Milli Futbol Takımı deplasmanda karşılaştığı İspanya ile 2-2 berabere kaldı. Milliler, bu sonuçla grubu 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 13 puanla ikinci sırada tamamladı. Ay-yıldızlılar, Dünya Kupası’na katılmak için Mart 2026’da play-off oynayacak.
Avrupa elemelerinde gidecek son 4 ülkenin belirleyeceği play-off’larda eleme turundaki 12 grup ikincisi ile UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek 4 takımın katılımıyla toplam 16 takım yer alacak.
A Milliler, 1. torbada yer alacağı play-off turunun ilk ayağında 4. torbadan gelen ülkeyle evinde karşılaşacak. Bu turu geçen ekip, bir sonraki turda da 2. ve 3. torbadaki takımların eşleşmelerindeki galibiyle oynayacak.
Play-off kura çekimi, 20 Kasım Perşembe günü İsviçre’nin Zürih şehrinde bulunan FIFA merkezinde gerçekleştirilecek.
A Milli Futbol Takımı’nın, play-off turundaki 4 muhtemel rakibi ise 4. torbada yer alan İsveç, Romanya, Kuzey İrlanda ya da Kuzey Makedonya oldu.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA


