USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Minik yüreklerin Bed-i Besmele heyecanı

2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte erzurum’un oltu ilçesi müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş kur’an kurslarında "bed-i besmel"e programı coşkuyla gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen bu anlamlı etkinlik, bu yıl da minik yüreklerin heyecanına sahne oldu.

Minik yüreklerin Bed-i Besmele heyecanı
23-09-2025 12:27

2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Erzurum’un Oltu ilçesi Müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında "Bed-i Besmele" programı coşkuyla gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen bu anlamlı etkinlik, bu yıl da minik yüreklerin heyecanına sahne oldu.


Program kapsamında, kurslara yeni başlayan minikler ilk günlerinde aileleriyle birlikte Oltu Kale Meydanı’nda bir araya geldi. Onlarca aracın oluşturduğu konvoyla Fatih Camii’ne hareket eden öğrenciler, burada yapılan özel törenle eğitim hayatlarına "Besmele" ile başladı. Fatih Camii’nde düzenlenen programa Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Adem Çelebi, bazı kurum amirleri, kurs öğreticileri, veliler ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Oltu İlçe Müftüsü Veysel Çelebi, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, 4-6 yaş Kur’an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Bed-i Besmele geleneğinin Osmanlı’dan günümüze taşınan bir kültür mirası olduğuna değinen Çelebi, bu güzel geleneği yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.


Değerler eğitimi de veriliyor


Müftü Çelebi ayrıca, bu kurslarda sadece Kur’an-ı Kerim eğitimi verilmediğini, aynı zamanda değerler eğitimiyle çocukların sosyal ve akademik hayatlarına da katkı sağlandığını vurguladı. Konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı Kaymakam Mustafa Çelik ve Belediye Başkanı Adem Çelebi’ye teşekkür eden Müftü Çelebi, programa katılan tüm kurum amirlerine ve çocuklarını kurslara emanet eden velilere şükranlarını sundu. Program, minik öğrencilerin dua ve kısa sureler okumasıyla devam etti. Ardından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi, caminin mahfil kısmından balonlar uçuruldu ve hatıra fotoğrafları çekilerek etkinlik sona erdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ