
Kepez Belediyesi Mimar Sinan Akademisi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, sanatın ışığını genç yeteneklerle parlatıyor. Klasik müzikten halk ezgilerine, senfonik rocktan güncel eserlere kadar geniş repertuarıyla her yaştan dinleyiciye unutulmaz müzikal deneyimler sunuluyor.
Kepez’de, müziğin sesi çocuk ve gençlerle yükseliyor. Kepez Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, verdiği etkileyici konserlerle Antalya’nın kültür ve sanat hayatına yön veriyor. 6-22 yaş arasındaki yetenekli öğrencilerin yer aldığı orkestra, klasik müzikten halk ezgilerine, senfonik rocktan güncel eserlere kadar geniş repertuarıyla izleyenlere unutulmaz deneyimler yaşatıyor. Orkestra bünyesinde yer alan öğrenciler, müzik kariyerinin ilk adımını burada atarken, Türkiye’nin saygın müzik okullarında da eğitim hakkı kazanıyorlar. Genç yeteneklerle kadrosunu güçlendiren orkestra, müziğe gönül veren çocuk ve gençler için adeta bir sanat okulu niteliği taşıyor. Keman, viyola, çello, kontrbas, yan flüt, fagot, klarnet, obua, trompet, trombon, korno, tuba ve çeşitli vurmalı çalgılardan oluşan geniş çalgı grubuyla profesyonel bir senfoni yapısı sunan orkestra, Şef Engin Beslek’in sanat yönetmenliğinde her konserinde çıtayı bir adım daha yukarı taşıyor. "Yeteneklerin buluştuğu orkestra"
TRT Türkü Radyo Kanalı’nın "Genç Türkü" programına konuk olarak Senfonik Türküler projesiyle büyük ses getiren orkestra, Adalet ve Demokrasi Şehitleri Anma Programı, 18 Mart Çanakkale Oratoryosu, 23 Nisan Flarmoni Korosu, Cem Karaca & Barış Manço Senfonik Rock Konseri, 19 Mayıs’ta Edip Akbayram ve Volkan Konak şarkıları konseri ve Isparta’daki 7. Çocuk Müzisyenler Festivali gibi pek çok prestijli etkinlikte sahne aldı. Özellikle Dokuma Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleşen Senfonik Rock Konseri, görsel ve işitsel bir şölene dönüşerek izleyenleri büyüledi.
Kepez Belediyesi Mimar Sinan Akademisi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, sanata gönül veren her çocuk ve gencin yanında yer almaya ve onların yeteneklerini Türkiye ile buluşturmaya devam edecek.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi