USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Marmaris

MARMARİS'TE EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI HEYECANLI BAŞLADI

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Marmaris Ahu Hetman ilköğretim okulunda düzenlenen etkinlikler ile başladı.

  MARMARİS'TE EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI  HEYECANLI BAŞLADI
08-09-2025 13:44
08-09-2025 17:12
MUĞLA

Tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, Marmaris Kaymakmı Nurullah Kaya ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel’in konuşması, öğrencilerin 1. Sınıf öğrencilerine çiçek takdimi, öğrenci şiirleri, öğrenciler adına konuşma, halk oyunları gösterileri, fidan dikimi ile gerçekleşti. Kaymakam Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel’in ilk ders zilinin çalması ile sınıflarına çıkan öğrencileri ziyaret etti.

Törene Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel, Marmaris Belediyesi Başkan yardımcısı Pelin Yaylalı Pala, Marmaris Milli Parklar müdürü Mesut Gümüş, eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ‘‘2025-2026 eğitim öğretim yılına başlarken Marmaris’imizde bazı değişiklikler yaşanmıştır. Bu değişiklikler kamuoyuna da yansıyınca, birinci ağızdan bilgi vermek ve değerlendirmelerimi paylaşmak üzere söz almış bulunuyorum. Öncelikle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere eğitim camiasına katkı sunmuş, görev yapmış ve ebediyete irtihal etmiş tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Bugünümüzü değerli kılan, geleceğimizi hazırlayan kıymetli öğretmenlerimize de meslek hayatlarında, aile yaşamlarında ve umutla geleceğe yaptıkları yatırımlarda başarılar diliyorum. Bugün 15 bin öğrencimizi, Serap Müdürümüzün liderliği ve himayesinde, değerli öğretmenlerimize emanet etmenin mutluluğunu ve huzurunu bir kez daha yaşıyorum. Çünkü eğitim camiamız Marmaris’te dirayeti en yüksek kurumlardan biridir.

Gerektiğinde en hızlı şekilde karar alıp uygulamaya koyabilen, gecikmeye fırsat tanımayan bir yapıya sahiptir. Eğitim-öğretim yılına hazırlık sürecinde yaptığımız analizler neticesinde bazı okullarımızda risk tespit edilmiştir. Bu çerçevede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz hızlı bir karar alarak, Atatürk İlkokulu ek binasını boşaltıp öğrencilerimizi Sıtkı Zaralı Okulu’na taşımıştır. Aynı şekilde, Halıcı Ahmet Urkay Okulumuzun öğrencileri de Nurettin Genç Alioğlu Okulu’na yönlendirilmiştir. Bu kararlar, Millî Eğitim Bakanlığımızın Türkiye genelinde yürüttüğü uzun soluklu yapı güvenliği takip sisteminin sonucunda alınmıştır. Analizlerde risk görülen iki okulumuz için vakit kaybetmeden harekete geçtik. Eğitimde en küçük bir aksaklığa mahal vermemek için yıkım sürecini de hızla başlattık. Bu süreçte bazı okullarımızda ikili öğretime başvurmak zorunda kalıyoruz. Evrenpaşa ve Marmaris Ortaokulu’nda uygulayacağımız bu model, öğrencilerimizin mağduriyetini en aza indirmek için planlanmıştır. Yeni binalarımızın yapımı için gerekli yıkımlar tamamlandığında inşaatlar hızla başlayacaktır. Evren Paşa’daki yeni okulumuzun 2025-2026 eğitim öğretim yılının sonunda tamamlanarak hizmete girmesini öngörüyoruz. İnşaat yasaklarının 15 Ekim sonrası sona ermesiyle birlikte diğer okullarımızda da çalışmalar hız kazanacaktır. Bu süreçte ailelerimize de önemli sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarımızın geleceği için biraz daha sabır ve anlayış göstermelerini rica ediyorum. Bizler plan dâhilinde, kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hiçbir öğrencimizin eğitim hakkından mahrum kalmaması için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunuyoruz’’sözleri ile yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel ‘’ Her eğitim yılı yeni umutlarla, yeni hedeflerle başlar. Okul bahçelerimizin çocuklarımızın sesiyle şenlendiği, sınıflarımızın ışıkla dolduğu bu günler bizler için her zaman özel ve anlamlıdır. Adalet, hikmet, merhamet, iyilik, doğruluk, çalışkanlık, faydalı olmak ve güzellik gibi değerler üzerinde yükselen bir medeniyet geçmişine sahip olan milletimiz; Türkiye Yüzyıl’ında eğitim adına kararlı adımlarla geleceğe hazırlanmaktadır. Türk eğitim sistemi bütün ideolojilerin üstünde millî bir şahsiyetin oluşumuna katkı sağlamak ve millî bilince sahip şahsiyetlerden oluşan bir toplum oluşturabilmek adına ahlaklı, erdemli; milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş bilge nesilleri hedefliyoruz. Sevgili öğrencilerim; sizler bizim geleceğimiz, gözümüzün nuru, en değerli hazinelerimizsiniz. Bu yıl da bilgiyi sevgiyle, disiplini özgürlükle, öğrenmeyi merakla birleştireceğiniz bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Her birinizin kalbine dokunmak, potansiyelinizi ortaya çıkarmak için biz öğretmenleriniz yanınızdayız. Unutmayın, öğrenmek sadece derslerde değil; hayatın her alanında devam eden bir serüvendir. Kıymetli öğretmen arkadaşlarım; sizler bu ülkenin geleceğini inşa eden en önemli mimarlarsınız.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ışığında, bilgiyi değerlerle harmanlayarak öğrencilerimize aktarmak, onları sadece akademik açıdan değil; ahlaki, kültürel ve sosyal yönleriyle de geliştirmek sizin gayretinizle mümkün olacak. Sabrınız, emeğiniz ve sevginiz için hepinize şimdiden teşekkür ediyorum’ ’sözlerini ifade etti.


Editor : Nur DÜZEN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ