Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı himayesinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yeniden yayımlanan “1889 Paris Evrensel Sergisi” adlı eser Kaymakam Kaya’ya takdim edildi.
Ziyarette, İbrahim Edhem Mesut (Dirvana)’nın 1889 Paris Evrensel Sergisi’nde edindiği bilimsel, teknolojik ve sanatsal gözlemleri kaleme aldığı eserin önemi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Eserin, eğitim, üretim ve nitelikli insan gücünün bir ülkenin kalkınmasındaki belirleyici rolünü ortaya koyan önemli bir kaynak niteliği taşıdığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yürütülen yayın çalışmasıyla, tarihî değere sahip eserlerin korunması, bilim dünyasına kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiği belirtilirken, kültürel mirasın yaşatılmasına sağlanan katkıya dikkat çekildi.
Kaymakam Nurullah Kaya, nazik ziyareti ve anlamlı eser takdimi dolayısıyla Zeynep Dirvana’ya teşekkür ederek, tarihî ve kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik çalışmaların büyük önem taşıdığını söyledi.
İbrahim Edhem Mesut (Dirvana)’nın eserde yer alan, “Bir memlekette terakki ona derler ki, yerli ahalinin imal ettikleri şeyler daima teceddüd ve tekemmül etsin.” sözü ise ziyaretin ve eserin verdiği mesajı özetleyen ifadelerden biri olarak öne çıktı.
Editor : GÜLDEMET KIZIL
