Ana içeriğe geç

Nazilli’de Dereköy Çayı’nda taşkın riskine karşı çalışmalar sürüyor

AYDIN'IN NAZİLLİ İLÇESİNDE DEREKÖY ÇAYI'NDA BAŞLATILAN MAKİNELİ TEMİZLİK VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDERKEN, ÇALIŞMALARLA TARIM ARAZİLERİ VE YERLEŞİM ALANLARININ TAŞKIN RİSKİNE KARŞI KORUNMASI HEDEFLENİYOR.

SON DAKİKA
Nazilli’de Dereköy Çayı’nda taşkın riskine karşı çalışmalar sürüyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Dereköy Çayı’nda başlatılan makineli temizlik ve düzenleme çalışmaları aralıksız devam ederken, çalışmalarla tarım arazileri ve yerleşim alanlarının taşkın riskine karşı korunması hedefleniyor.


Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde bulunan Dereköy Çayı’nda başlatılan makineli temizlik ve düzenleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında çay yatağında iş makineleriyle temizlik ve düzenleme faaliyetleri gerçekleştirilirken, suyun akış kapasitesinin artırılması ve muhtemel taşkın risklerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor. Özellikle yoğun yağış dönemlerinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi hedeflenen çalışmalarla, bölgedeki tarım arazileri ile yerleşim alanlarının güvence altına alınması planlanıyor. Belirlenen çalışma takvimi doğrultusunda sürdürülen makineli çalışmaların, Dereköy Çayı’nın ihtiyaç duyulan bölümlerinde kesintisiz şekilde devam edeceği belirtildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle