USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Niğde’de lahana tarlalarında pestisit denetimi yapıldı

NİĞDE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ÜRETİMDEN TÜKETİME UZANAN GIDA ZİNCİRİNDE GÜVENİLİRLİĞİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK AMACIYLA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR.

Niğde’de lahana tarlalarında pestisit denetimi yapıldı
22-11-2025 10:49

Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğü; üretimden tüketime uzanan gıda zincirinde güvenilirliği en üst seviyeye çıkarmak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.


Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla kent genelinde üretim sahalarında hasat öncesi alınan numuneler üzerinden pestisit analizleri yaparak tüketiciye ulaşacak ürünlerin güvenilirliğini denetliyor. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Suat Elli; kent genelinde birçok üründe hasat öncesi pestisit numunesi alındığını belirterek, lahana tarlalarında da teknik ekiplerce numune çalışması gerçekleştirildiğini söyledi. Elli, yapılan kontrollerin tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.


Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Suat Elli, "Tarladan sofraya uzanan gıda zinciri tedariğinde gıda güvenilirliğini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda ilimizde üretilen birçok üründe hasat öncesi pestisit kontrolleri amacıyla numune almaktayız. İlimizde yaygın olarak üretilen ürünlerden lahana üzerinde teknik sorumlu arkadaşlarımız tarafından numune alımı gerçekleştirdik. Almış olduğumuz numunelerin analiz sonuçlarına göre olumsuzluk çıkması durumunda müdürlüğümüzce idari yaptırımlar uygulanacaktır" diye konuştu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ