USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Öğrencilere sağlıklı çocuk sağlıklı gelecek etkinliği

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK ETKİNLİĞİ, DÜZCE MERKEZ AVNİ AKYOL İLKOKULUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Öğrencilere sağlıklı çocuk sağlıklı gelecek etkinliği
09-01-2026 10:38

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek etkinliği, Düzce merkez Avni Akyol İlkokulunda gerçekleştirildi.


Çocuklarda sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması ve sağlık okuryazarlığının artırılması amacıyla düzenlenen programa; sağlık ve milli eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Okulda eğitim gören 327 öğrencinin yer aldığı programda, Sağlık Hizmetleri Başkanlığımızda görevli Uzman Ahmet İyi tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve 112 Acil Çağrı Merkezinin doğru kullanımı konularında bilgilendirme sunumu yapıldı. Etkinlik kapsamında öğrencilere; aile hekimliği, ağız ve diş sağlığı, doğru diş fırçalama teknikleri, sağlıklı beslenme, kişisel hijyen, bulaşıcı hastalıklardan korunma ve hareketli yaşamın önemi gibi konularda eğitimler verildi. Ayrıca UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri tanıtılarak okul bahçesinde ambulans ve UMKE araçları sergilendi.


Eğitici ve eğlenceli etkinliklerin yanı sıra oynanan geleneksel çocuk oyunlarıyla fiziksel aktivitenin önemi vurgulandı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ