Ana içeriğe geç

Pakistan Genelkurmay başkanı Munir, Tahran’da

PAKİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI MAREŞAL ASİM MUNİR, İRAN-ABD ARASINDA DEVAM EDEN SİYASİ VE ASKERİ KRİZİ SONA ERDİRMEYE YÖNELİK ARABULUCULUK ÇABALARI KAPSAMINDA İRAN’IN BAŞKENTİ TAHRAN’A RESMİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ.

SON DAKİKA
Pakistan Genelkurmay başkanı Munir, Tahran’da

Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir, İran-ABD arasında devam eden siyasi ve askeri krizi sona erdirmeye yönelik arabuluculuk çabaları kapsamında İran’ın başkenti Tahran’a resmi ziyaret gerçekleştirdi.


İran-ABD arasındaki müzakere sürecine ilişkin belirsizlikler sürerken Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir, devam eden krizi sona erdirmeye yönelik arabuluculuk çabaları kapsamında İran’ın başkenti Tahran’a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Munir’in Tahran’a varışında İran İçişleri Bakanı İskender Mumini tarafından karşılandığı ve sıcak bir şekilde ağırlandığı kaydedildi. Pakistan İçişleri Bakanı Mohsin Naqvi’nin de karşılamada hazır bulunduğu kaydedildi.


Açıklamaya göre Munir, ziyaret kapsamında devam eden İran-ABD görüşmeleri, bölgesel barış ve istikrar ile karşılıklı çıkarları ilgilendiren diğer konular hakkında temaslarda bulunacak.


Munir’in ziyaret, Pakistan’ın ABD ile İran arasında arabuluculuk çabalarını sürdürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Kaynaklara göre Pakistan’ın başkenti İslamabad’da planlanan ikinci tur görüşmelerin hayata geçirilememesi bu süreci etkileyen faktörler arasında yer alıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle