USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Rektör Elmas müjdeyi verdi: "Türkiye’de ve dünyada örnek bir model olacak"

KOCAELİ SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ'NİN 2025-2026 AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Rektör Elmas müjdeyi verdi: "Türkiye’de ve dünyada örnek bir model olacak"
08-10-2025 12:17

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, geliştirmekte oldukları yapay zeka destekli eğitim modelinin birkaç ay içinde tamamlanacağını belirterek, "Türkiye’de ve dünyada örnek bir model olacağına inanıyoruz" dedi.


Üniversitenin Başiskele’deki kampüsünde düzenlenen tören İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını konu alan bir video gösterimiyle başladı. Vali Aktaş: "Gençlere güvenimiz tam"


Törende konuşan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, gençlere güveninin tam olduğu mesajını vererek, "Ümit ediyor ve biliyorum ki, hocalarımızın yönetimleriyle beraber rektörlerimizin riyasetinde gençliğimiz, gelecek ihtiyaçlarımız çerçevesinde ellerinden gelen çabaları sarf edecektir. Kendinizi yetiştirme noktasında şanslı bir ildesiniz. Sadece derslerle, üniversitede aldığınız eğitimlerle değil; dışarıda kuracağınız ilişkilerle beraber çok güzel hatıralar biriktireceğinize inancımız tam" dedi. Prof. Dr. Elmas: "Üniversitemiz, 6 bini aşan öğrenci sayısıyla büyümeye devam ediyor"


Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, heyecan ve gururu bir arada yaşadıklarına dikkati çekerek, "Sevgili öğrencilerimize ve aramıza yeni katılan öğrencilerimize, Üniversitemize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, altyapısı ve uluslararası gelişmelere uygun esnek eğitim modelleriyle tercih edilen bir kurum haline geldi. Üniversitemiz, 53 farklı ülkeden bin 300’ü uluslararası öğrenci olmak üzere 6 bini aşan öğrenci sayısıyla büyümeye devam etmektedir" diye konuştu. "Türkiye’de ve dünyada örnek bir model olacağına inanıyorum"


Konuşmasında, yapay zekanın önemine de değinen Elmas, Üniversitenin bu noktada yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Son geliştirdiğimiz yapay zeka destekli eğitim modelimizde inşallah çalışmaları bitireceğiz. Türkiye’de ve dünyada örnek bir model olacağına inanıyorum. Bizde vakıf üniversitesi olarak yaptığımız bu işlerle yüksek öğretime de öncü olmaya çalışıyoruz. Gayretlerimiz de bu yönde olacaktır" ifadelerini kullandı.? ? "Bugün benim kurumsal olarak eğitim öğretim yılı açılışımın 40’ıncısı oluyor"


Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ise, "Bugün benim kurumsal olarak eğitim öğretim yılı açılışımın 40’ıncısı oluyor. Yolculuğumuzun bu noktasında bir meslek yüksek okulu iki üniversite kurmak nasip oldu. Bize duyulan güvene hep layık olmaya çalıştık. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ni kurarken o dönem Kocaeli Üniversitesi Rektörü olan Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün büyük desteğini gördük. Kendisi bugün burada ilk dersi vererek bizi onurlandırdı" şeklinde konuştu. "Öğrencilerin 4’te 1’i burslu okuyor"


Türkiye’de 75 vakıf üniversitesinin bulunduğu bilgisini paylaşan Dr. Emiroğlu, şöyle konuştu:


"Ülkemizde bugün 7 milyon yüksek öğretim öğrencisi var. 800 bini vakıf üniversiteleri tarafından okutuluyor. Vakıf üniversiteleri devletimizin üzerinden yılda 3-4 milyar dolarlık eğitim bütçesi yükünü alıyor. Şöyle bakalım; vakıf üniversitelerinde 800 bin öğrenci değil de 3 milyon öğrenci okuyor olsaydı, devletimiz 13 milyar dolarlık bütçeyle 4 milyon öğrenci okutacaktı. Daha iyi, daha kaliteli, daha imkanlı okutacaktı değil mi? Vakıf üniversitelerinin sadece okuttuğu öğrencilere değil, Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere katkısı olacaktı. Bunu böyle hesaplamak lazım. 800 bin öğrenciden 200 binini vakıf üniversiteleri tamamen burslu okutuyor." Büyükakın: "Yenilikçilik, üniversite eğitim sistemine yapılacak en büyük katkı olacak"


Öğrenciler için yapılan yatırımların öneminden bahseden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, "Biz, öğrencilere araştırmayı, öğrenmeyi, yenilikçi olmayı öğretmenin yolunu keşfettiğimizde belki de en iyi hizmeti öyle yapmış olacağız. Bu zihinler böyle yetişsin. Artık çok daha kısa sürede öğretmiş olduğumuz bilgilerin eskidiğini görüyoruz. Yenilikçilik, üniversite eğitim sistemine yapılacak en büyük katkı olacak" dedi. "Türkiye’de bu manada çok büyük işler yapılıyor"


Büyükakın, vakıf üniversiteleriyle ilgili ise "Türkiye’de vakıf üniversitelerinin ücretlerinin çok pahalı olduğunu söylerler. Yapay zekaya sordum, ’Amerika’da üniversitelerin ücretleri nedir?’ diye. ’Eyalet üniversitelerinde, eyalet içinde okuyan biri 10 bin dolar, eyalet dışında okuyan biri 20-30 bin dolar seviyesine çıkar. Özel üniversiteler 35-60 bin dolar arasında olur’ diyor. Amerika’da bedava bir eğitim yok. Türkiye’de bu manada çok büyük işler yapılıyor. Muhteşem bir nesil yetişiyor" diye konuştu. İlk ders Hülagü’den


Konuşmaların ardından Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü "Yaratıcı Beyin–Liderlik, Türkiye’yi Yarınlara Taşımak" konusunda öğrencilere ilk dersi verdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ