USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rizede şiddetli yağış sel ve su baskınlarına neden oldu

Ardeşen ilçesinin tunca beldesinde şiddetli yağış sel ve su baskınlarına yol açtı. Fırtına deresi ve fındıklı ilçesindeki arılı deresi başta olmak üzere yöredeki bir çok derenin su seviyesi yükseldi

Rizede şiddetli yağış sel ve su baskınlarına neden oldu
20-09-2025 04:50

Doğu Karadeniz bölgesinde 2 gündür etkili olan yağışlar Rize’de bu gece etkisini arttırarak sel, su baskınları ve heyelanları neden oldu.


Özellikle Ardeşen ilçesinin Tunca beldesinde şiddetli yağış sel ve su baskınlarına yol açtı. Fırtına Deresi ve Fındıklı ilçesindeki Arılı Deresi başta olmak üzere yöredeki bir çok derenin su seviyesi yükseldi.


Tunca beldesi Ada Mahallesinde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ile kurtarılarak güvenli noktalara taşındı. Özel İdare ve belediye ekipleri gece boyunca su baskını, sel ve heyelan ihbarlarına müdahale etti.


Özellikle Formulaz yarışlarının yapıldığı alan ile çevresindeki tesisler büyük zarar gördü. Belediye’ye ait Dereağzı sosyal tesisi ve restorant tamamen su altında kaldı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ