USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Samsun’da sirenler çaldı, İKAS testi yapıldı

SAMSUN'DA, ASELSAN VE İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ (AFAD) İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLEN İKAZ VE ALARM SİSTEMİ'NİN (İKAS) TEST YAYINI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Samsun’da sirenler çaldı, İKAS testi yapıldı
23-07-2026 15:08

Samsun’da, ASELSAN ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle hayata geçirilen İkaz ve Alarm Sistemi’nin (İKAS) test yayını başarıyla gerçekleştirildi. Kent genelinde siren sesleri duyulurken, vatandaşlar önceden yapılan bilgilendirme sayesinde panik yaşamadı.


Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, il genelinde kurulumu tamamlanan İkaz ve Alarm Sistemi’nin (İKAS) test yayını planlandığı gibi saat 14.30’da yapıldı. Test kapsamında kent genelindeki sirenlerden önce "Dikkat dikkat! İlimizde kurulan İkaz ve Alarm Sistemi’nin test yayınıdır. Lütfen panik yapmayınız!" anonsu yapıldı, ardından 30 saniye süreyle kırmızı alarmı simgeleyen dalgalı siren sesi verildi.


AFAD’ın yaptığı duyuru sayesinde vatandaşların testten haberdar olduğu görülürken, siren sesleri nedeniyle kentte herhangi bir panik veya olumsuzluk yaşanmadı. Vatandaşların yapılan uyarıları dikkate aldığı ve test yayınına hazırlıklı olduğu gözlendi.


Testin, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen "İkaz ve Alarm Sistemi Kurulum Projesi" kapsamında kurulan yerli ve milli sistemin işlerliğini kontrol etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ