USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Siirt’te 4. dönem il koordinasyon ve taşkın koruma toplantıları gerçekleştirildi

SİİRT’TE 2025 YILI 4. DÖNEM İL KOORDİNASYON VE TAŞKIN KORUMA TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ SİİRT (İHA) – SİİRT’TE 2025 YILI 4. DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI İLE TAŞKIN KORUMA KOORDİNASYON TOPLANTISI, VALİ DR. KEMAL KIZILKAYA BAŞKANLIĞINDA VALİLİK TOPLANTI SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. KAMU YATIRIMLARININ TAKİBİ, KURUMLAR ARASI KOORDİNASYONUN GÜÇLENDİRİLMESİ VE ÇALIŞMALARIN DAHA ETKİN YÜRÜTÜLMESİ AMACIYLA DÜZENLENEN TOPLANTILARDA, İL GENELİNDE DEVAM EDEN VE PLANLANAN PROJELER ELE ALINDI. TOPLANTIDA KONUŞAN VALİ DR. KEMAL KIZILKAYA, 2025 YILININ İLK 9 AYLIK DÖNEMİNE İLİŞKİN YATIRIMLARI DEĞERLENDİREREK KURUMLARIN MEVSİM ŞARTLARINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİP ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRMALARI, ÖDENEKLERİ ETKİN VE VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANMALARI GEREKTİĞİNİ VURGULADI. ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARININ ARALIKSIZ SÜRDÜĞÜNÜ BELİRTEN VALİ KIZILKAYA, KIRSAL BÖLGELERDE HEDEFLENEN 100 KİLOMETRELİK SICAK ASFALT (BSK) YOLUN 85,3 KİLOMETRESİNİN TAMAMLANDIĞINI VE TOPLAMDA 130 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILDIĞINI SÖYLEDİ. KİLİT PARKE TESİSİ KURULUM ÇALIŞMALARININ DA PLANLANDIĞI ŞEKİLDE SÜRDÜĞÜNÜ İFADE EDEN KIZILKAYA, DOĞALGAZ ERİŞİMİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU. KENT MERKEZİNDE DOĞALGAZA ERİŞEMEYEN TEK BİR HANE KALMAYACAK ŞEKİLDE PLANLAMA YAPILDIĞINI BELİRTEN KIZILKAYA, “ALTYAPI ÇALIŞMALARININ ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLER KALDIRILDI, GEREKLİ BELEDİYE MECLİS KARARLARI ALINDI. AKSA DOĞALGAZ FİRMASININ ÇALIŞMA TAKVİMİ DOĞRULTUSUNDA, BU YIL SONUNA KADAR BÜYÜK ORANDA TAMAMLANMASI, KALAN KISIMLAR İÇİN İSE EN GEÇ 2026 YILI SONUNA KADAR TÜM MERKEZ MAHALLELERDE DOĞALGAZ ERİŞİMİNİN SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR.” DEDİ. VALİ KIZILKAYA, AYRICA PERVARİ–ÇEMİKARİ YOLUNUN 32 KİLOMETRELİK KISMININ 21 KİLOMETRESİNİN TAMAMLANDIĞINI, KALAN 9 KİLOMETRELİK BÖLÜMÜN DE EN KISA SÜREDE BİTİRİLMESİ İÇİN KARAYOLLARI YETKİLİLERİNE TALİMAT VERDİ. TOPLANTIDA YATIRIMCI KURULUŞ TEMSİLCİLERİ YÜRÜTTÜKLERİ PROJELER HAKKINDA SUNUMLAR YAPARKEN, KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON GEREKTİREN KONULAR DA GÖRÜŞÜLDÜ. İL KOORDİNASYON TOPLANTISININ ARDINDAN SİİRT İL TAŞKIN KORUMA KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. DSİ 10. BÖLGE MÜDÜRÜ ZAFER AKIN’IN SUNUM YAPTIĞI TOPLANTIDA TAŞKIN RİSKLERİ, ALINACAK ÖNLEMLER VE ACİL MÜDAHALE PLANLARI DETAYLI OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ. VALİ KIZILKAYA, KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKEREK, TAŞKIN RİSKLERİNİN EN AZA İNDİRİLMESİ VE GEREKLİ ÖNLEMLERİN TİTİZLİKLE UYGULANMASI YÖNÜNDE İLGİLİ KURUMLARA TALİMAT VERDİ.

Siirt’te 4. dönem il koordinasyon ve taşkın koruma toplantıları gerçekleştirildi
07-10-2025 20:26

Siirt’te 2025 yılı 4. 4. dönem il koordinasyon ve taşkın koruma koordinasyon toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.


Kamu yatırımlarının takibi, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve çalışmaların daha etkin yürütülmesi amacıyla düzenlenen toplantılarda, il genelinde devam eden ve planlanan projeler ele alındı. Toplantıda konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, 2025 yılının ilk 9 aylık dönemine ilişkin yatırımları değerlendirerek kurumların mevsim şartlarını en iyi şekilde değerlendirip çalışmalarını hızlandırmaları, ödenekleri etkin ve verimli şekilde kullanmaları gerektiğini vurguladı. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Vali Kızılkaya, kırsal bölgelerde hedeflenen 100 kilometrelik sıcak asfalt (BSK) yolun 85,3 kilometresinin tamamlandığını ve toplamda 130 bin ton asfalt serimi yapıldığını söyledi. Kilit parke tesisi kurulum çalışmalarının da planlandığı şekilde sürdüğünü ifade eden Vali Kızılkaya, doğalgaz erişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kent merkezinde doğalgaza erişemeyen tek bir hane kalmayacak şekilde planlama yapıldığını aktaran Kızılkaya, "Altyapı çalışmalarının önündeki tüm engeller kaldırıldı, gerekli belediye meclis kararları alındı. Bu yıl sonuna kadar büyük oranda tamamlanması, kalan kısımlar için ise en geç 2026 yılı sonuna kadar tüm merkez mahallelerde doğalgaz erişiminin sağlanması hedefleniyor’’ dedi.


Vali Kızılkaya, ayrıca Pervari-Çemikari yolunun 32 kilometrelik kısmının 21 kilometresinin tamamlandığını, kalan 9 kilometrelik bölümün de en kısa sürede bitirilmesi için Karayolları yetkililerine talimat verdi.


Toplantıda yatırımcı kuruluş temsilcileri yürüttükleri projeler hakkında sunumlar yaparken, kurumlar arası koordinasyon gerektiren konular da görüşüldü.


İl Koordinasyon Toplantısının ardından Siirt il taşkın koruma koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın’ın sunum yaptığı toplantıda taşkın riskleri, alınacak önlemler ve acil müdahale planları detaylı olarak değerlendirildi.


Vali Kızılkaya, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, taşkın risklerinin en aza indirilmesi ve gerekli önlemlerin titizlikle uygulanması yönünde ilgili kurumlara talimat verdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ