USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ta yağan kar eridi, köy yolu tamamen su altında kaldı

SİVAS’TA ERİYEN KAR SULARIYLA DEBİSİ YÜKSELEN YILDIZ IRMAĞI TAŞTI, MERKEZE BAĞLI İSMAİL BEY ÇİFTLİĞİ KÖYÜ YOLU TAMAMEN SULAR ALTINDA KALDI.

Sivas’ta yağan kar eridi, köy yolu tamamen su altında kaldı
16-02-2026 10:14

Sivas’ta eriyen kar sularıyla debisi yükselen Yıldız Irmağı taştı, merkeze bağlı İsmail Bey Çiftliği köyü yolu tamamen sular altında kaldı.


Son yılların en yağışlı kışının yaşandığı Sivas’ta karların erimesiyle taşkınlar oluştu. Yıldız Dağı’ndan doğan Yıldız Irmağı’nın debisi, eriyen kar suları nedeniyle yükseldi. Irmağın geçtiği bölgelerde su taşkınları yaşandı. Taşkınlardan en çok etkilenen noktalardan biri ise merkeze bağlı İsmail Bey Çiftliği köyü oldu. Irmağın taşması sonucu köy yolunun tamamen sular altında kaldı.


Yıllardır köyde yaşayan ve birçok kez bu sorunla karşılaştıklarını ifade eden Ramazan Özer, "Köprümüz yok, senelerdir yapılması için çabalıyoruz ama bir türlü yapılmıyor. Sadece 8 metrelik bir yolumuz var fakat köprü yapılmadığı için köy yolumuz sular altında kalıyor. Bu yüzden kanal yolunu kullanmak zorunda kalıyoruz ve yolumuz iki kat daha uzuyor. Bu sene su seviyesi daha da yükseldi ve üç beş ay boyunca bu şekilde kalıyor" dedi.


Akrabalarını ziyarete giderken zorluk yaşadığını söyleyen Yavuzcan Bozkurt, "Sivas’ta bu yıl çok kar yağışı oldu. Yağan karlar hızlı eridi. Yıldız Irmağı yıllardır böyle hiçbir şey yapılmıyor" diye konuştu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ