USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tarım ve ekonomiye can suyu: Bayburt ve Gümüşhane’ye yeni yatırımlar

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI, TARIM VE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK BAYBURT VE GÜMÜŞHANE’YE YENİ YATIRIMLAR OLACAĞINI DUYURDU.

Tarım ve ekonomiye can suyu: Bayburt ve Gümüşhane’ye yeni yatırımlar
14-12-2025 14:46

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım ve ekonomiye katkı sağlayacak Bayburt ve Gümüşhane’ye yeni yatırımlar olacağını duyurdu.


Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından Bayburt ve Gümüşhane illeri için müjdelerde bulundu. "Bayburt’a müjde"


Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


"Bayburt’a müjde. Yelpınar Göleti’nde su tutuldu. 377 milyon lira yatırımla şehrimize kazandıracağımız gölet, 9 bin 900 dekar tarım arazisine can suyu olurken, ülke ekonomisine yıllık 85 milyon lira katkı sağlayacak. Hayırlı, uğurlu olsun."


"Bir müjdemiz de Gümüşhane’ye"


Aynı zamanda Gümüşhane’ye de müjde olduğunu belirten Yumaklı, "Ünlüpınar Barajı’nda su tutuldu. 373 milyon lira maliyetle hayata geçireceğimiz Baraj, 10 bin 930 dekar araziyi modern sulama sistemlerine kavuştururken, ekonomimize yıllık 93 milyon lira katkı sağlayacak. Hayırlı, bereketli olsun."



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ